Nederlanders prima van start in Perskindol Swiss Epic

LEUKERBAD – Een bijzonder sterk startveld, flink wat UCI-punten te verdelen en een parcours van het mooiste soort. De Perskindol Swiss Epic mag met recht een meerdaagse van allure worden genoemd. Aan de Zwitserse marathon doen dit jaar ook een aantal Nederlandse toppers mee en die zijn deze wedstrijd allemaal prima gestart.

Bij de vrouwen eindigde gelegenheidsduo Hielke Elferink en Anne Terpstra – zij zijn op jacht naar UCI-punten voor de landenranking – zowel in de proloog als in de monsterlijke eerste etappe (95km/3000hm) op de derde plek. Bij de mannen is Michiel van der Heijden op dit moment de beste Nederlander. De Nederlands kampioen van Scott-Odlo staat met zijn ploeggenoot Mathias Stirnemann op de zevende plek.

Kort daarachter staat Hans Becking (Betch.nl-Superior) met zijn Spaanse partner Ismael Ventura tiende. “Het is een prachtige wedstrijd”, blikte Becking voor Bikesight terug op de eerste twee ritten. “Hoog niveau en pittige afdalingen. Maar daar doen we het natuurlijk voor. In de eerste etappe was ik de eerste vier uur super, maar de laatste veertig minuten waren er teveel aan. Ik had op de beklimming geen kracht meer. Ik train nooit langer dan vier uur, dus was er vooraf al bang voor.”

Becking en Ventura na de eerste etappe. Foto: Swiss Epic

Marathonspecialisten Jochen Kass en Daniel Geismayr van Centurion-Vaude staan voorlopig aan de leiding. Woensdag is de tweede etappe 65 kilometer, ook met 3000 hoogtemeters. Alle uitslagen.

Related posts

Classens kwalificeert zich op z’n pantoffels voor WK

by Juul van Loon
6 jaar ago

Nederlandse vrouwen heersen in Willingen

by Juul van Loon
8 jaar ago

Nederlandse mountainbiker overlijdt tijdens Tankwa Trek

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten