Nederlanders handhaven zich in Perskindol Swiss Epic

LEUKERBAD – In de tweede etappe van de Perskindol Swiss Epic (65km/3000hm) hebben de teams met Nederlandse toppers zich prima gehandhaafd. Bij de mannen was Michiel van der Heijden (samen met Matthias Stirnemann) op de zesde plek opnieuw de beste Nederlander. In het kleine vrouwenveld werden Anne Terpstra en Hielke Elferink voor de derde dag op rij derde.

Hans Becking finishte met zijn Spaanse partner Ismael Ventura voor de tweede dag op rij op de tiende plek. “Ik heb gisteren een verkoudheid opgelopen en vannacht wat slecht geslapen”, vertelde Becking aan Bikesight. “Maar de benen waren nog prima. Er was veel wind en het was veel steil klimmen. Mooie flowy trails op 2000 meter hoogte waren de highlights. Tijdens het fietsen had ik geen last van de verkoudheid, dan staat alles goed open. Denk alleen dat het lichaam wat minder zal herstellen.”

De kop van het veld op een van de toppen in de etappe van vandaag. Wat een uitzicht! Foto: Swiss Epic

De etappezege bij de mannen was voor Lukas Buchli en Mathias Flückiger van BiXS-Stöckli, zij wonnen na net geen 3,5 uur wedstrijd met vijftien seconden voorsprong op Daniel Geismayr en Jochen Käss. Alban Lakata en Kristian Hynek (derde) hielden de leiding in het algemene klassement.

Sally Bigham en Adelheid Morath, teamgenoten van Lakata en Hynek bij Topeak-Ergon, namen met een etappezege de leiding in het algemene klassement over van Ariane Kleinhans en Annika Langvad. Elferink en Terpstra gaven iets meer dan een half uur toe op de winnaars.

Volledige uitslag tweede etappe Swiss Epic

Related posts

De Nijs zet punt achter professionele mountainbike-carrière

by Juul van Loon
5 jaar ago

Sterk einde levert Elferink vierde plek op in Ironbike Ischgl

by Juul van Loon
7 jaar ago

Bas Peters winnaar 14e Bart Brentjens Challenge

by Juul van Loon
5 jaar ago
Mobiele versie afsluiten