Schulte-Lünzum klopt Zuurbier in Landgraaf, leiderstrui Boelen

LANDGRAAF – Markus Schulte-Lünzum heeft zaterdag de zesde en op één na laatste manche van de Pearl Izumi Benelux Cup op zijn naam geschreven. De nummer twee van het Duits kampioenschap rekende op een mooi, zwaar parcours in Landgraaf af met Thijs Zuurbier. ‘Good-old’ Bas Peters finishte als derde. Door een vijfde plek, achter de Belg Jonas de Backer, greep Jeroen Boelen (Betch.nl-Superior) de leiderstrui.

Erik Groen (MPL-Specialized) had ook lang zicht op een podiumplek, maar hij viel twee ronden voor het einde – strijdend met Zuurbier – uit met een lekke band.  Schulte-Lünzum pakte in de eerste ronde de leiding, en gaf die niet meer uit handen. Hij had op de streep een voorsprong van net geen twee minuten op Zuurbier. Peters, die gestaag naar voren reed in het veld, strandde op iets meer dan twee minuten van de winnaar.  De rest van de top tien werd volgemaakt door Gerben Mos, Mathias Cloostermans, Gosse van der Meer, Thom Bonder en Pim van der Marel.

Start in Landgraaf met Zuurbier (3), Schulte-Lünzum (33), Jeroen van Eck (2), Erik Groen (5) en Jeroen Boelen (4). Foto via Facebook

Volledige uitslag elite-mannen Benelux Cup Landgraaf

Related posts

Mountainbikers KNWU scoren top tien-klasseringen in Denemarken

by Juul van Loon
8 jaar ago

World Cup Albstadt: sterk eindschot Van der Poel en Terpstra

by Juul van Loon
8 jaar ago

World Cup: derde zege Neff, Terpstra vijftiende

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten