MTB-scene herdenkt Kalvenhaar, bijzondere zege Worst

LANDGRAAF/VAL DI SOLE – Bloemen op stuurbordjes bij deelnemers aan zowel de wereldbeker in Val di Sole als bij de Benelux Cup in Landgraaf, en bij de laatste wedstrijd een indrukwekkende minuut stilte voor de start van de vrouwenrace. De mountainbikewereld herdacht afgelopen weekeinde Annefleur Kalvenhaar. Het pas 20-jarige talent kwam gisteren precies een jaar geleden door een noodlottig ongeval tijdens de World Cup in Méribel om het leven.

De zege die Annemarie Worst zondag in Landgraaf boekte, was voor de renster van Giant dan ook bijzonder. “Het was een speciale en verdrietige dag”, vertelt Worst op haar website. “Het was heel bijzonder om op deze dag de winst te pakken.”

Een minuut stilte voor de start van de vrouwenwedstrijd in Landgraaf. In de zwart met felgele leiderstrui Annemarie Worst. Foto: Richard Dollé

Worst, die haar leiderstrui verstevigde, reed in Landgraaf vanaf begin tot einde op kop en bleef op die manier de Belgische Alicia Franck en Sophie von Berswordt voor. “Het was zwaar, maar ik heb het vol weten te houden. Ik heb voor Annefleur gereden, zoals ik dat het hele seizoen al doe en ook zal blijven doen.”

Volledige uitslag elite-vrouwen Benelux Cup Landgraaf

Related posts

Na teammanager Van Zeeland ook coureur Rasmussen naar Habitat

by Juul van Loon
8 jaar ago

EK: knap brons voor Vader, Nordemann en Von Berswordt in top tien

by Juul van Loon
5 jaar ago

Van der Poel rekent niet meer op Rio: “Onderschatte discipline”

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten