Heemskerk met twaalf renners naar WK mountainbike

NIEUWEGEIN – Bondscoach Tim Heemskerk neemt eind deze maand vrijwel dezelfde selectie mee naar het WK mountainbike als hij vorig maand meenam naar het EK. Alleen junior Perry van den Bos, lid van het KNWU MTB opleidingsteam, heeft hij aan de groep toegevoegd. Van den Bos werd onlangs zevende in de UCI Junior Series in het Deense Naestved. 

Michiel van der Heijden is vorige week tijdens een training ten val gekomen en heeft daarbij zijn schouder geblesseerd.  Hij mist de Noord-Amerikaanse wereldbekers, maar de verwachting is dat hij tijdens het wereldkampioenschap dusdanig hersteld dat hij een gooi kan doen naar een Olympische kwalificatie. Voor de elite mannen en vrouwen geldt dat een top-12 klassering een Olympische nominatie oplevert van NOC*NSF.

Michiel van der Heijden. Foto: Scott-Odlo

Hoeveel mountainbikers Nederland uiteindelijk mag afvaardigen naar de Olympische Spelen hangt af van de positie op de UCI landenranking en het interne selectie reglement van de KNWU. Op dit moment heeft Rudi van Houts al een Olympische nominatie op zak. Op basis van de huidige stand in de  UCI-landenranking mag Nederland twee mannen en geen enkele vrouw naar Rio sturen.

Heemskerk is benieuwd naar de verrichtingen van de Nederlanders in deze uitdagende omgeving. “We reizen met een hele sterke selectie naar Vallnord. Het parkoers ligt op 2000 meter en daar zal voor ons laaglanders de grootste uitdaging liggen om optimaal voorbereid aan het vertrek te komen.Met een deel van de selectie gaan we op hoogtestage, een ander deel zal door middel van een hoogtetent de benodigde hoogteaanpassingen moeten doorlopen. Gelukkig hebben we alle kennis in huis waaruit de sporters kunnen putten om optimaal aan het vertrek te kunnen komen.”

Het wereldkampioenschap vindt van 31 augustus tot en met 6 september plaats in de Andorraanse stad Vallnord.

WK-selectie Nederland 2015

XCO (cross-country) junior mannen
Roel van der Stegen (Nederlands kampioen)
Perry van den Bos

XCO (cross-country) belofte vrouwen
Annemarie Worst
Anne Tauber

XCO (cross-country) belofte mannen
Milan Vader (Nederlands kampioen)

XCO (cross-country) elite vrouwen
Anne Terpstra (Nederlands kampioen)

XCO (cross-country) elite mannen
Michiel van der Heijden (Nederlands kampioen)
Rudi van Houts
Frank Beemer
Hans Becking

XCE (eliminator) elite mannen
Jeroen van Eck (Nederlands + Europees kampioen)

Trial elite mannen
Rick Koekoek (Nederlands kampioen)

Related posts

Tweede streetracezege in een week voor Erik Groen (video)

by Juul van Loon
8 jaar ago

Van der Heijden steady naar elfde plek in Solothurn

by Juul van Loon
7 jaar ago

Moschetti schenkt Betch.nl meteen podiumplek, Worst veertiende

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten