Elferink en Terpstra als duo op jacht naar UCI-punten in Swiss Epic

APELDOORN – De Nederlands cross-countrykampioen samen met de Nederlands marathonkampioen: zou er een beter nationaal team bestaan voor een meerdaagse wedstrijd voor duo’s? Waarschijnlijk niet. Daarom starten Anne Terpstra (Habitat) en Hielke Elferink (Rent a Plant-Cannondale) halverwege september als duo in de Perskindol Swiss Epic, een zesdaagse marathon in Zwitserland.

elferinknieuwkuijkantonvos
Terpstra (midden) en Elferink  (rechts) op het podium van de topcompetitiemanche in Nieuwkuijk, 2014. Foto: Anton Vos

Doel van het tweetal is zoveel mogelijk UCI-punten te verzamelen. Die kan Nederland goed gebruiken met het oog op de Olympische landenranking. Nederland, nu 20e, moet nog stijgen naar de zeventiende plaats om in Rio de Janeiro een startplek voor een Nederlandse mountainbikester te bemachtigen. Terpstra en Elferink worden tijdens de race daarom ook ondersteund door de KNWU.

De Swiss Epic duurt van 14 tot en met 17 september en gaat van Verbier naar Zermatt. De pas vorig jaar voor het eerst georganiseerde race staat bekend als een van de mooiste van Europa. Voordat Terpstra aan de start staat, zal ze nog onder andere deelnemen aan de wereldbekers in Windham (dit weekeinde) en Val di Sole. De meer op marathons georiënteerde Elferink rijdt onder andere de Trans Schwarzwald en de 125 kilometer lange ‘moeder aller marathons’: de Grand Raid.

Related posts

NK: aparte titelstrijd voor belofte-vrouwen

by Juul van Loon
5 jaar ago

Verhoeven en Classens zitten er goed bij in La Hallonienne

by Juul van Loon
4 jaar ago

KNWU na enquête: lagere kosten, meer wedstrijden, landelijke marathoncup

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten