Mountainbikers KNWU scoren top tien-klasseringen in Denemarken

NAESTVED – De mountainbikers van het KNWU Team MTB hebben zondag prima prestaties geboekt in het Deense Naestved. Bij de elite-mannen (UCI C1) finishte Milan Vader als vijfde, bij de junioren (UCI Junior Series) kwamen Roel van der Stegen en Perry van den Bos respectievelijk als zesde en achtste over de streep. Bij de elite-vrouwen finishte Annemarie Worst knap als tweede over de streep. 

Vader gaf bij de elites net geen twee minuten toe op winnaar Calle Friberg, die in de strijd om de eerste drie plekken Sebastian Fini Carstensen en Emil Linde voorbleef. De Belg Jeff Luyten kwam als vierde binnen.

Zweeds kampioen Friberg passeert in stijl de streep. Foto: SramLiga

In de wedstrijd in het kader van de UCI Junior Series was de overwinning voor Robin Hofmann, die een groep met Martin Emil Siggerud (tweede), Jonas Lindberg (derde) en Niels Derveaux (vierde) op krap een half minuutje zette. Van der Stegen gaf ook maar weinig toe (46 seconden) en ook Van den Bos zat er goed bij (1 minuut achterstand). Marc Bouwmeester finishte op vier minuten achterstand als 16e.

In een klein deelnemersveld van elite-vrouwen hoefde Worst alleen de Duitse Elisabeth Brandau een halve minuut voor zich te dulden. Worst bleef de Deense Malene Degn, vorig jaar tweede op het WK bij de junioren, twee minuten voor.  Bij de junior-vrouwen finishte Didi de Vries als zevende.

Related posts

Van der Heijden enige Nederlandse mtb’er op Europese Spelen

by Juul van Loon
8 jaar ago

Pearl Izumi Benelux-Cup: alle eindwinnaars

by Juul van Loon
8 jaar ago

Ongelukkig Bundesliga-weekeinde voor Groen en Van Eck

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten