Terpstra rekende niet op dusdanige overmacht

Zoetermeer – In de stromende regen wist Anne Terpstra afgelopen zondag de nationale titel op bijzonder overtuigende wijze naar zich toe te trekken. Het verschil met de nummer 2, Laura Turpijn, was maar liefst 7 minuten en 45 seconden. 

Het was overmacht van het soort waar Terpstra niet op had gerekend, meld ze in haar reactie aan Bikesight.nl. Terpstra trok zich niets aan van haar concurrenten en reed haar eigen race. “Ik had op de dagen in aanloop naar de race nog wat last van mijn keel. Het was dus best spannend om te zien of ik daar nog hinder van zou ondervinden”. Dat dat niet het geval was werd al snel duidelijk, daar ze de volledige race soleerde naar de overwinning. De slechte weersomstandigheden hinderden Terpstra naar eigen zeggen niet, integendeel: “De modder maakte het rondje veel uitdagender, dat vond ik wel leuk”.  Annemarie Worst kwam in de beginfase nog even in de buurt maar als gevolg van materiaalproblemen verliet zij de race voortijdig.

Terpstra op de rockgarden. Foto: Erik van den Boogert

Ondanks de race van zondag hoopt Terpstra, tijdens het EK in Chies d’Alpago komend weekend, op een nog betere dag. ”Tijdens het NK voelde ik me al oké, maar ik hoop komend weekend in Italië nog beter te zijn. Een superdag zou mij niet slecht uitkomen”. Dat is niet geheel onlogisch, bij een top 10 klassering kwalificeert Terpstra zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Bikesight.nl houdt u op de hoogte over de verrichtingen van de Nederlandse bikers in Italië.

Turpijn finishte als tweede in de damesrace en was daar zeer tevreden mee, liet ze op Facebook weten. “Na een wat mindere start sloot ik snel aan bij Britt van den Boogert en Hielke Elferink voor plaats 4. Doordat Annemarie Worst wegviel en ik een gaatje sloeg op Britt reed ik op plaats 3”. Turpijn was daar al redelijk tevreden mee, maar de race nam nog een onverwachte wending. “Anne Tauber reed op plaats 2 en viel weg uit de wedstrijd. Hierdoor reed ik op plaats 2 in steeds zwaarder wordende omstandigheden. Al mijn jaren MTB ervaring kwamen goed van pas!”

Voor Britt van den Boogert kwam de derde stek onverwachts, na aanhoudende problemen met haar ademhaling die ze slecht onder controle kreeg. ”De regen op zondag deed me goed, ik kon direct mijn eigen ritme vinden. Met het parcours dat alleen maar lastiger en gladder werd heb ik behouden gereden om mezelf en mijn materiaal heel te houden”.

Het podium van de elite dames. Foto: Erik van den Boogert

Related posts

Nederlandse titel streetrace naar Groen en Pieterse

by Juul van Loon
5 jaar ago

MTB Awards voor Tauber, Van der Poel, Nordemann en Van Boven

by Juul van Loon
6 jaar ago

Tauber: ‘geloofde niet dat ik derde lag’

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten