Zon, droog en winst op het Nederlands Kampioenschap Mountainbike 2015

ZOETERMEER – Vandaag werden de eerste wedstrijden gereden om de rood-wit-blauwe wielershirts. Yannick Runhart (amateurs/sportklasse), Patrick Jansen (masters 40+), Tim van Dijke (nieuwelingen) en Eddy van IJzendoorn (masters 30+) waren vandaag te sterk voor de concurrentie.

Yannick Runhart vandaag de snelste bij de amateurs/sportklasse!

Het seizoen bij de amateurs/sportklasse kende geen uitgesproken favoriet. De afgelopen nationale mountainbike wedstrijden wisten al verschillende renners te winnen. Yannick Runhart was vandaag als eerste bij de finish en hij mag als Nederlands Kampioen bij de amateurs/sportklasse in het jaar 2015 door het leven. De renners vertrokken erg hard en er ontstond snel een groepje renners, Yannick Runhart, Patrick Dekkers en Raymond van de Kruisweg, die weg zouden blijven bij de overige renners. Paul Timmer vond als enige nog de aansluiting bij de kopgroep. Door de warmte en mogelijk doordat hij teveel kruit had verschoten in de beginfase van de wedstrijd wist Raymond van de Kruisweg het tempo niet vol te houden en hij moest uiteindelijk lossen. Paul Timmer wist als tweede te eindigen en Patrick Dekkers mocht als derde het podium bestijgen.

Patrick Jansen weet te verrassen bij masters 40+!

Het podium bij de dertigplussers.

Bij de amateurs was er geen sprake van een favoriet, in de klasse masters 40+ was dat zeker wel het geval. Maikel Govaarts heeft dit seizoen maar liefst reeds vier overwinningen in zijn klasse op zijn naam staan. Vandaag was echter Patrick Jansen de snelste en hij wist afgetekend te winnen. Een prestatie waar hij zelf nog het meeste van stond te kijken. Maikel Govaarts weet de tweede plaats wel veilig te stellen en eindigt voor Jan Weevers, die het podium compleet maakte.

Familie Van Dijke heerst bij Nieuwelingen!

Wie wel eens kijkt bij de nieuwelingen weet dat de broertjes Van Dijke altijd meestrijden om de podiumplaatsen, dat was dit keer niet anders. Dit keer wist Tim van Dijke voor zijn tweelingbroertje Mick van Dijke te eindigen. Thijmen Arensman maakt na een mooie strijd het podium compleet.

Eddy van IJzendoorn sluit ijzersterk af bij masters 30+!  

Bij de masters 30+ zijn er vele namen die mee kunnen doen voor de overwinning en was er geen sprake van een uitgesproken favoriet. Eddy van IJzerdoorn liet vandaag zien dat hij op dit moment de sterkste is. Christian de Graaff, die vandaag uiteindelijk tweede werd, leek na een zeer snelle start af te stevenen op de overwinning. Eddy van IJzendoorn liet zich in het begin van de wedstrijd niet gek maken en wist in de loop van de race naar Christian de Graaff toe te rijden en hem uiteindelijk te passeren en zelfs bij hem weg te rijden. Bas de Bruin komt als derde over de finish.

Related posts

Barkhuis tweede achter Bonder in thuisrace, steviger in leiderstrui

by Juul van Loon
7 jaar ago

Groen loopt één op één in shirt MPL-Specialized

by Juul van Loon
9 jaar ago

World Cup: Van der Poel kan alles, alleen Schurter is sneller

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten