Zoë Mulder en Sven Burger naar KNWU Team MTB

SITTARD – Het KNWU Team MTB wordt per 1 september uitgebreid met twee nieuwe talenten: Sven Burger en Zoë Mulder. Daarmee bestaat het opleidingsteam van bondscoach Tim Heemskerk en talentcoach Gerben de Knegt weer uit zes leden.

Burger (18) is tweedejaars junior en rijdt op dit moment voor Merida-Bassa. Hij won dit jaar onder andere in Oldenzaal en Havelte, maar is nu herstellende van een sleutelbeenbreuk. “Het is een unieke kans, die ik niet aan had zien komen”, zegt Burger op zijn website. “Voor mij betekent dit een stap hogerop, waar ik erg naar uit kijk en met volle overgave voor zal gaan. Er gaat veel veranderen, maar wat ik de laatste tijd al aan mezelf merkte, is dat ik klaar ben voor een nieuwe stap.”

Sven Burger.

Mulder (15) rijdt op dit moment voor Beebikes-Nutswerk en stond bij de nieuweling-meisjes in vrijwel elke race op het podium. Ze kijkt erg uit naar haar nieuwe avontuur. “Spannend, maar ontzettend gaaf”, zegt ze op haar website.

Zowel Burger als Mulder gaan in Sittard studeren, en wonen in het zogenaamde K-OTC (KNWU Olympic Training Center). Ze voegen zich daar bij Milan Vader, Wiebe Scholten, Perry van den Bos en Roel van der Stegen.

Bondscoach Heemskerk: “Sven en Zoë willen heel graag topsport combineren met een een opleiding en dat kan prima binnen het K-OTC, waar veel aandacht is voor het proces van beter worden op onder andere fysieke, technische en mentale vlak.”

Related posts

Modder in Melderslo deert ‘koning van de straat’ niet

by Juul van Loon
8 jaar ago

Becking geklopt door Pauwels, zege Von Berswordt

by Juul van Loon
6 jaar ago

Barkhuis tweede achter Bonder in thuisrace, steviger in leiderstrui

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten