Van Regenmortel pakt eerste nationale titel na opmars

GOIRLE – Ze reed nog nooit een streetrace, maar was wel al succesvol in de eliminatorraces van de City Mountainbike. Die ervaring deed Laura van Regenmortel pinkstermaandag goed. De renster van SBJ-Biketeam werd in Goirle de eerste Nederlands kampioene streetrace. “Met deze overwinning ben ik erg blij”, schreef ze op haar blog.

vanregenmortelgoirle2
Van Regenmortel straalt op het podium, Boschker en Turpijn ook.

Van Regenmortel beschikte aan het begin van de dag nog niet over superbenen, maar reed in de straten van het Brabantse dorp wel de tweede kwalificatietijd, achter haar teamgenote Lizzy Witlox en voor haar andere teamgenote Laura Turpijn. Ondanks dat ze daardoor op de eerste rij mocht plaatsnemen tijdens de finalerace, was haar start niet super: ze kwam achter Linda ter Beek en Reza Hormes-Ravenstijn als vijfde te rijden.

Toen ze het tweetal had ingehaald, waren Witlox en de jonge Julia Boschker al gevlogen. “Op dat moment had ik hen op sommige plekken op het parcours ook niet meer in het vizier”, blikt Van Regenmortel terug. “Ik voelde me echter goed en ik zette alles op alles om het gat dicht te rijden. Stukje bij beetje werd het gat steeds kleiner. Halverwege de derde ronde maakte ik bijna de aansluiting. Met nog vijf meter te gaan, ging Lizzy in de parkeergarage keihard onderuit. Ik schrok me rot, want ze maakte echt een harde klap. Gelukkig was er snel hulp aanwezig.”

Van Regenmortel sloot vervolgens snel aan bij Boschker. “Ik bleef even in haar wiel om van de inspanning van daarvoor bij te komen. Ik merkte dat ik sterker was en in de voorlaatste ronde besloot ik daarom weg te rijden. Ik had redelijk snel een aardige voorsprong, waardoor ik in de laatste ronde geen risico’s meer hoefde te nemen. Ik wist toen dat als ik geen fouten zou maken de overwinning voor mij was.”

Een van de beslissende momenten in koers: Van Regenmortel rijdt weg bij Boschker.

En fouten maken, dat deed Van Regenmortel niet. Ze kwam daardoor als eerste over de streep, voor Boschker en Turpijn.

Related posts

Geen NL Cup meer, acht of tien manches in 3-Nations Cup

by Juul van Loon
5 jaar ago

EK: Terpstra mist Olympische nominatie op een haar na

by Juul van Loon
7 jaar ago

World Cup: Van der Poel kan alles, alleen Schurter is sneller

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten