Classens pakt UCI-punten in ‘bizarre’ Griekse koers

THESSALONIKI – Vriend van de site, notoire hardrijder en man van de lange adem Bart Classens (22) deed afgelopen weekend mee aan de driedaagse Halkidiki, nabij Thessaloniki. De coureur van SforZ Racingteam maakte veel mee en pakte tijdens deze in zijn ogen bizarre koers met een elfde plek in het eindklassement ook nog eens twintig punten voor de wereldranglijst. “Ik heb me prima vermaakt, maar dat in deze wedstrijd UCI-punten te verdienen zijn, daar begrijp ik niks van”, liet Classens aan Bikesight.nl weten.

periklisclassenshaklidlidki
Periklis, ogenschijnlijk fris na een van de etappes van de Halkidiki Stage Race. Bij Classens, zittend op de achtergrond, heeft het er ogenschijnlijk meer ingehakt.

In totaal stonden er 24 elite-renners aan de start, daaronder de nationale selecties van onder andere Rusland en Oekraïne en Griekenland.  Die reden op vrijdag een proloog, op zaterdag een korte rit in lijn en zondag een etappe van iets meer dan 50 kilometer. Vooral op zaterdag reden er verschillende coureurs verkeerd. “Het was chaos”, zei Classens. “Er was een Noorse UCI-commisaris, maar die wist niet wat hem overkwam.”

In de tumultueuze rittenkoers hield Classens zich aardig staande. Hij finishte in de proloog als dertiende en schoof in de tweede etappe, mede omdat een aantal concurrenten verkeerd reden, op naar de zevende plek in het klassement. Waar hij in hij hoopte in de laatste rit nog wat op te schuiven in het klassement, zakte hij juist wat terug.

“Ik dacht dat de laatste rit een redelijk snelle marathon-etappe zou worden, maar het was supertechnisch en supersteil op en af. Ik was totaal niet in mijn element. Uiteindelijk staat er een iemand voor me die er niet hoort, maar ach, dat maakt ook niet uit. Ik heb super goed getraind op techniek, snelheid en hardheid. Nu hopelijk knallen bij de komende marathons.”

De race werd gewonnen door de Griek Dimitrios Antoniadis, voor  zijn landgenoot Ilias Periklis en de Oekraïener Sergji Rysenko.

Beelden van de startklim van de etappe van zondag. Classens handhaaft zich rond plek acht.

Related posts

Nederlanders zitten er prima bij in openingsetappe Costa Blanca

by Juul van Loon
6 jaar ago

Becking na sterk WK Marathon: ‘het was loodzwaar’

by Juul van Loon
6 jaar ago

Rood en Mos halen eindpodium Cape Pioneer Trek

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten