In het kort: Benelux Cup ronde drie in Erezée

EREZEE – Met drie zeges in evenzoveel manches is Bart de Vocht op dit moment de man van de Pearl Izumi BeNeLux-Cup. Na zeges in Nieuwkuijk en in Houffalize won de talentvolle Belg afgelopen weekeinde ook in Erezée. Hij werd op het podium vergezeld door zijn landgenoten Sebastien Carabin en Kevin Panhuyzen. Op het lastige parcours met bij de elite/beloftes een startveld van meer dan vijftig coureurs was Erik Groen van  MPL-Specialized de beste Nederlander. Hij werd achtste.

vandenboogertdevochterezee
De Vocht op weg naar de overwinning in Erezee. Foto: Erik van den Boogert

Bij de vrouwen ging de zege naar de Belgische Githa Michiels. Ze won na 1 uur en 47 minuten koers met liefst 9 minuten voorsprong op Annemarie Worst, die de leiderstrui in de BeNeLux-Cup overnam van de afwezige Anne Terpstra. Britt van den Boogert werd kort achter Worst derde. Vijf minuten daarachter finishte Laura Turpijn als vierde; zij zat meer dan twee uur op de fiets.

Beste junior-mannen kroonde de Belg Niels Dervaux zich de beste, met krap een minuut voorsprong op Per Wiggers van het Craft Ten Tusscher Offroad Team. Hij kreeg daarmee de leiderstrui in handen. Pierre de Froidmont – ook uit België – kwam kort achter Wiggers als derde over de streep, de vierde plek was een prooi voor Sven Burger van het Merida-Basssateam. Zijn teamgenoot Tim van Dijke was de beste nieuweling van de dag. Hij klopte in de strijd om de eerste plek de Belgen Timo Kieliech (de klassementsleider) en Owen Valcke.

Wiggers komt als tweede over de streep bij de junioren. Foto: Erik van den Boogert

De Nederlandse Didi de Vries greep de zege bij de junior-vrouwen, door in een klein startveld van bijna alleen maar Nederlandse rensters Romy Berends en Kim Bodemann voor te blijven. Julia Boschker rekende bij de nieuweling-meisjes af met Zoe Mulder en de Belgische Emeline Detilleux. In deze categorieën staan De Vries en Boschker ook aan de leiding; ze wonnen tot nu namelijk alle races.

De Vries en Worst in hun leiderstruien. Foto: Erik van den Boogert

Bij de amateurs haalde geen enkele Nederlander het podium. Achter Sam Malfliet, Michiel Bonneux en Wim Mertens was Liwald Doornbos de beste landgenoot. Ook Yannick Runhart (zesde), Raymond van de Kruisweg (zevende), Guus Smits (achtste) en Thijmen van de Vrede (negende) haalden de top tien. In het klassement staat Bonneux bovenaan.

Ook bij de Masters 30+ en de Masters 40+ was het België boven. Kristof Houben, Gerrit Delfosse en Jimmy Tielens stonden op het podium bij de dertigplussers, Nederlands kampioen Christian de Graaff werd kort daarachter vierde. Bij de veertigplussers won Kurt Tempst. Hij rekende af met de Nederlander Maikel Govaarts en zijn landgenoot Geoffry Maes. De leiderstruien hangen in deze categorie om de schouders van Govaarts en Tielens.

Alle uitslagen en klassementen Pearl Izumi BeNeLux-Cup

Related posts

Vos rijdt amper wegkoersen, focus volledig op mtb

by Juul van Loon
8 jaar ago

Van der Poel maakt het waar: etappezege op Cyprus

by Juul van Loon
7 jaar ago

Nieuwe bondscoach: Heemskerk ‘wegbezuinigd’, De Knegt ‘noodgreep’

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten