Van de Vrede geeft in Houffa glans aan matig voorseizoen

HOUFFALIZE – Hij traint er regelmatig en had daarom de tweede manche van de Pearl Izumi Benelux Cup in Houffalize met rood omcirkeld in zijn agenda. Die focus betaalde zich uit voor Thijmen van de Vrede. De coureur van Beebikes-Nutswerk finishte vrijdag achter de Belgen Jeroen van de Vijver, Michiel Bonneux en Sam Malfiet als vierde bij de amateurs en mocht na afloop op het podium op. “Hiermee geef ik een minder voorseizoen toch nog een beetje glans”, sprak hij na afloop tevreden.

Het podium in Houffalize met links Van de Vrede en rechts Smits. Foto: Laurent van de Vrede

De start van de xc-races waren in het centrum van Houffalize, waarna de deelnemers via een lange asfaltklim het parcours op doken. Op die startklim – de amateurs werden net na de masters weggeschoten – nestelde Van de Vrede zich meteen van voren. “We doken tussen de masters het veld in”, kijkt Van de Vrede terug op zijn race. “In de eerste technische afdaling kon ik een gat slaan en daardoor reed ik tweede, achter de Van der Vijver.”

Van de Vrede reed technisch sterk en kon daar zijn voordeel mee doen. In de derde ronde werd hij echter achterhaald door Bonneux en Malfiet. Van de Vrede: “Ik heb even met hun samen gereden, maar besloot toen op mijn eigen tempo te gaan rijden. Daardoor kon ik me focussen op mijn eigen lijnen en zo mijn eigen race rijden. Op zo’n technisch rondje is de kans op materiaalpech namelijk groot. Door hard genoeg te dalen kon ik het gat op nummer vijf Guus Smits groot genoeg houden.”

Voor Van de Vrede was zijn vierde plek een welkom resultaat. “De afgelopen races in Nederland liepen niet. Of door materiaalpech, of omdat ik zelf niet 100 procent was. Om dan in Houffalize als eerste Nederlander te finishen, dat voelt wel heel erg goed.”

Overige categorieën
Op zaterdag reden de junioren en nieuwelingen in Houffalize, in – bij de jongens – grotere deelnemersvelden dan zaterdag.  Bij de junioren finishte Sven Burger (Merida-Bassa) op een derde plek, achter de Belgen Louis Jamin en Arnaud Beeckman. Didi de Vries (Waasland) won bij de junior-vrouwen voor Romy Berends (Giant). Beste bij de nieuweling-meisjes was Julia Boschker. In een groot veld vol nieuweling-jongens kwam Tim van Dijke (Merida-Bassa) knap als derde over de streep.

Alle uitslagen en klassementen Pearl Izumi Benelux Cup Houffalize

Related posts

Pearl Izumi Cup Zoetermeer: Vader derde, Nordemann houdt de leiding

by Juul van Loon
7 jaar ago

Tauber kort achter Terpstra op Cyprus

by Juul van Loon
8 jaar ago

Ook sterk EK XCO voor Terpstra: zevende

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten