Rood klopt Tourwinnaar Pereiro Sio en wint etappe Titan Desert

TOUGHAGH – Nederlands marathonkampioen Bram Rood is uitstekend bezig in de Titan Desert, een zesdaagse mountainbikerace in het woeste landschap van Marokko. De coureur van KMC-Mitsubishi werd in de openingsetappe zevende en deed het dinsdag in de 113 kilometer lange, maar snelle tweede rit zelfs nog veel beter. Rood kwam, met de hulp van zijn teamgenoot Ramses Bekkenk solo over de streep, nadat hij in de slotfase onder meer afrekende met oud-Tourwinnaar Oscar Pereiro Sio.

Bram1Etappe2
Rood passeert als eerste de streep. Foto: Titan Desert

“We zaten met een grote groep bij elkaar achter de twee koplopers en reden naar de laatste bevoorrading”, vertelt Rood het verhaal van zijn overwinning. “Weg komen lukte niet, maar er werd ook niet echt door gereden. Niets voor mij en ik sprak met Ramses af om zijn laatste volle bidon te pakken zodat ik niet hoefde te stoppen bij de bevoorrading en door kon rijden. Er waren nog twee man met dat plan en samen reden we snel naar de koplopers toe waarna we met vijf man goed samenwerkten.”

Bekkenk en ook Stefan Vreugdenhil controleerden hun peloton en met nog tien kilometer te gaan versnelde Rood in de kopgroep van vijf. “Twee man, waaronder Pereiro, sloten weer bij mij aan. Pereiro ging in de finale onderuit en ik reed de laatste man vervolgens los. Supergaaf om hier een etappe te pakken.”

Rood na de finish. Foto: Titan Desert

Vreugdenhil (24e) en Bekkenk (23e) finishten in het peloton.

Related posts

Waardevolle Tankwa Trek voor Hielke Elferink

by Juul van Loon
7 jaar ago

Terpstra begint met podiumplek in Tankwa Trek

by Juul van Loon
5 jaar ago

Leidende en lijdende Van de Poel geeft op in La Hallonienne

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten