Haiming: bliksemstart Van den Boogert, sterke opmars Vader

HAIMING – De overstap van de junioren naar de beloftes verloopt tot nu goed voor Milan Vader. De mountainbiker van KNWU Team MTB liet eerder dit jaar al zien zich goed staande te kunnen houden tussen de elite- en belofterenners. Ook afgelopen zondag tijdens het Ötztaler Mountainbikefestival in Haiming. Daar werd Vader knap vijfde. “Ik begin steeds meer te wennen aan het rijden bij de beloftes”, zei de 19-jarige coureur.

Vader moest in het Oostenrijkse plaatsje zijn meerdere erkennen in de Slowaak Frantisek Lami, de Tsjechen Jannik Vastl en Martin Stosek en de Zwitser Guerrini. Vader gaf op de streep 1 minuut en 45 seconden toe op de uiteindelijke winnaar.

Vader op een van de technische afdalingen van het lastige rondje in Haiming. Foto: Erik van den Boogert

“Ik mocht starten vanaf de vierde rij”, blikt hij een paar dagen later terug op zijn race. “En op de startronde was het moeilijk om van voren te komen. Ik verloor ook nog wat plekken bij het inrijden van het bos. In de eerste afdalingen was het vervolgens chaos, we moesten lopen.”

Vader wilde vervolgens snel naar voren rijden. “Maar ik merkte al snel ik dat ik mijn eigen tempo aan moes houden. Zo won ik langzaam wat plekken en had ik ook aan het einde nog flink wat over.”

Snelle start Van den Boogert
Moest Vader vanuit het achterveld komen, voor Kjell van den Boogert (MPL-Specialized) verliep de race omgekeerd. De 19-jarige renner finishte als twintigste, maar had een bliksemstart en kwam in de eerste ronde als tweede door, een ronde later lag hij nog derde. “Daar was ik zelf ook verbaasd over”, vertelt Van den Boogert over zijn race. “Ik heb daarom gas teruggenomen. Ik raakte het lekkere gevoel kwijt en kwam niet meer in mijn ritme. Daarna liep het ook mentaal niet meer. Heel erg jammer, omdat ik de eerste rondes zo lekker reed. Het geeft echter wel vertrouwen voor de komende races.”

Van den Boogert zakte na zijn bliksemstart terug. “Heel erg jammer”, zei de coureur. Foto: Erik van den Boogert

In dezelfde wedstrijd finishte Thijs Zuurbier als 29e en Gosse van der Meer als 36e. Volledige uitslag bij de beloftes.

UCI Junior Series
Bij de junioren werd een manche in de UCI Junior Series verreden en daar kwam Roel van der Stegen sterk voor de dag. De 18-jarige coureur van KNWU Team MTB finishte in een groot startveld (meer dan honderd coureurs) als tiende. De race werd gewonnen door de Duitser Robin Hofmann. Perry van den Bos kwam als 28e binnen, Marc Bouwmeester als 35e en Maikel Kleiboer als 93e.

Bij de nieuwelingen haalden Rob Gambon (zesde) en Carlo van den Berg (negende) de top tien. Dat deed ook Julia Boschker (zesde) bij de nieuweling-meisjes.

Related posts

Van Hoorne verrassende winnaar, chaos bij finish elite-vrouwen

by Juul van Loon
7 jaar ago

UCI World Cup 2017: zes races, waarvan vijf in Europa

by Juul van Loon
8 jaar ago

Wereldbekerzege nieuwe mijlpaal voor Van Eck: ‘zo trots!’

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten