Van Eck derde in eliminatorrace Bundesliga

LOHR AM MAINZ – Jeroen van Eck is zijn seizoen zaterdag goed begonnen. De 21-jarige sprintrace-specialist van MPL-Specialized haalde bij de openingsmanche van de Bundesliga in Lohr am Mainz het podium in de eliminator. Van Eck deed dat als enige Nederlander in een groot veld vol Duitsers (75 deelnemers) en na een zeer spannende kwartfinale. 

De inwoner van Leuth was tevreden met het resultaat. “Dit is een prima begin, maar er had meer ingezeten”, zei hij na afloop. Van Eck doelde daar vooral op de finale, waarin hij zijn meerdere moest erkenenn in Heiko Hog en David Horvath. “In de finale had ik eigenlijk hele goede benen, maar ik had mezelf wijs gemaakt dat ik moe was. Daardoor was ik niet 100% scherp en kwam ik met nog teveel energie over de finish.”

Het podium in Lohr am Mainz met Horvath, Hog en Van Eck. Foto: Armin M. Küstenbrück/EGO Promotion

Van Eck kwalificeerde zich met een elfde tijd – de verschillen waren klein – voor de achtste finale. Die overleefde hij zonder problemen. Daarna ging het in de kwartfinale bijna mis. “Op het einde ben ik met een onmogelijke inhaalsprint van drie naar twee gereden. Ik drukte mijn stuur vol over de lijn, het verschil was maar een paar milimeter in mijn voordeel. Vervolgens ging ik in de halve finale zonder problemen door met een tweede plaats.”

Vandaag rijdt Van Eck nog de cross-countryrace. Volgende week start hij ook in de Bundesliga-manche in Heubach. “Allemaal ter voorbereiding op het NK”, keek hij vooruit.

Start van de finale, met van links naar rechts Horvaht, Kog, de vierde finalist Simon Stiebjahn en Van Eck. Foto: Armin M. Küstenbrück

Related posts

UCI blaast wereldbeker MTB Eliminator nieuw leven in

by Juul van Loon
7 jaar ago

City Mountainbike: Van Eck en Witlox de beste in Valkenswaard

by Juul van Loon
5 jaar ago

NK Eliminator waarschijnlijk eind september in Sittard-Geleen

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten