Van der Marel superblij met zege in Zwiep Trek MTB Cup

OLDENZAAL – Hij was de beste van een veld van slechts veertien renners, maar dat maakte de vreugde er bij Pim van der Marel niet minder om. En terecht. Van der Marel schreef zondag de Zwiep Trek MTB Cup op zijn naam en dat was voor de 24-jarige coureur van Merida-Bassa zijn eerste zege bij de elites. “Ik ben er superblij mee”, liet hij dolgelukkig aan Bikesight.nl weten.

Van der Marel reed vanaf het begin van de wedstrijd voorin. In de tweede ronde schudde hij voor het eerst aan de boom. “Ik keek een paar keer achterom en merkte al snel dat ik veel verschil maakte. Met een serieuze versnelling kwam ik vervolgens ook los.”

Van der Kooij, Van der Marel en Lommers. Foto via Pim van der Marel

Heel lang reed Van der Marel echter niet alleen. “Mijn teamgenoot Dave van der Kooij maakte de sprong naar mij toe. Ik was even bang dat hij renners mee zou nemen, maar hij reed zo hard dat het gat bleef.” De twee teamgenoten werkte vervolgens goed samen. “We voelden elkaar goed aan, draaiden lekker rond. In de laatste ronde hebben we de buit netjes verdeeld.”

Achter het tweetal eindigde Marcel Lommers (BOM-Ventoux) op de derde plek, voor Rens de Bruijn en Tim Smeenge.

Overige categorieën
Bij de vrouwen toonde de nog immer sterke Reza Hormes-Ravenstijn (48) de beste. Ze rekende af met Karen Brouwer en Linda ter Beek. Snelste junior-vrouw van de dag was Kim Bodemann, bij de nieuwelingen-meisjes won Lorena Petermann. Bij de mannen waren de zeges in de jeugdcategorieën voor Mick van Dijke (voor Tim van Dijke en Thymen Arensman bij de nieuwelingen) en Sven Burger (voor Marc Bouwmeester en Dennis van de Kruisweg bij de junioren).

Bij de amateurs eiste Liwald Doornbos de overwinning voor zich op. Werd hij tijdens de Pearl Izumi Benelux-Cup in Nieuwkuijk nog geklopt door Paul Timmer, in Oldenzaal waren de rollen omgedraaid. De derde plek was voor Raymond van de Kruisweg. Maikel Govaarts boekte zijn eerste zege in de Masters 40+ categorie. Hij versloeg Micha de Vries en Freddie van der Schoot. Bij de dertigplussers ging Nederlands kampioen Christian de Graaff met de zege aan de haal. Hij rekende af met Michiel van Goor en Anco Korteweg.

Alle uitslagen van de Zwiep Trek MTB Cup zijn hier te bekijken.

Related posts

Ongekende luxe: Tauber én Terpstra in top tien laatste wereldbeker

by Juul van Loon
6 jaar ago

Arts terug op het juiste spoor met zege in Landgraaf

by Juul van Loon
8 jaar ago

Groen loopt één op één in shirt MPL-Specialized

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten