Timmer springt succesvol weg voor opkomende Doornbos

NIEUWKUIJK – De sterkste was misschien wel Liwald Doornbos. De slimste ging er echter met de zege vandoor. Paul Timmer won zondag bij de amateurs de opening van de Pearl Izumi Benelux Cup in Nieuwkuijk. “Toen ik Liwald zag aansluiten, ben ik meteen weggesprongen. Ik kon het tot mijn verbazing vervolgens tot het einde volhouden”, sprak een dolgelukkige winnaar na afloop.

Timmer (Egbert Egberts Tweewielers) stond bij de start vooraan en reed al snel weg met Raymond van de Kruisweg (de latere nummer drie) en de Belg Michiel Bonneux (de latere nummer vier). Doornbos, die in Berlicum was uitgevallen met een lekke band, moest achteraan starten en maakte een imposante opmars. De voormalig elite-coureur van het inmiddels opgedoekte Cube-Nutswerk – tevens winnaar van de eerste BOVelo Bikesight.nl Bergprijs – had echter net niet genoeg adem voor de zege. “Slimme actie van Paul”, zei Doornbos. “Daardoor kon ik niet op adem komen. Had ik een halve ronde de tijd gehad om te herstellen, had ik nog wat uit kunnen richten.”

Paul Timmer solo op weg naar de zege, in ‘Michiels Corner’. Foto: Bikesight.nl

Timmer demarreerde op het vlakke stuk richting start finish. “Het was een alles of niets poging”, zei de mountainbiker uit Gasselte. “Als Liwald erbij komt, dan zul je zien dat ik vierde wordt. Halverwege de koerrs had ik ook idee dat ik de minste was. Na mijn demarrage kon ik het gat in het technische gedeelte vergroten.”

Ook Timmer was in het verleden elite-coureur. Vorig jaar reed hij amper een wedstrijdje, dit seizoen pakt hij het weer serieuzer aan. “Deze winter weer flink getraind. Mooi dat het weer goed gaat, ben erg blij met deze zege. Heb niet echt specifieke doelen dit jaar. Waarschijnlijk is dit ook mijn enige Benelux-Cup-wedstrijd. Ik moet op zaterdag altijd werken, en ik woon in het noorden van het land. We moeten altijd ver reizen.”

Uitslagen Pearl Izumi Benelux Cup Nieuwkuijk

Related posts

Tauber en Terpstra ondanks valpartijen in top twintig World Cup

by Juul van Loon
6 jaar ago

Acht Nederlanders op voorlopige deelnemerslijst eerste Word Cup

by Juul van Loon
6 jaar ago

Wereldtitel op estafette naar Zwitserland

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten