Groen en Rooijakkers de beste de bij afsluiting strandraceseizoen

ZANDVOORT – De laatste wedstrijd van dit strandraceseizoen is zaterdag een prooi geworden voor Ike Groen. De coureur van Imming/De Zeeleeuw won zondag de eerste editie van Zandvoort-Katwijk-Zandvoort. Bij de vrouwen ging Nederlands kampioene Pauliena Rooijakkers met de zege aan de haal.

Groen bleef in de 42 kilometer lange wedstrijd na 1 uur en 12 minuten zijn teamgenoot Bram Imming één seconde voor. De derde plek was, op krap een halve minuut achterstand, voor Arthur Rutte. Op de heenweg, met een sterke zuidwestenwind tegen, ontstond er een kopgroep van zes, met naast de top drie ook Patrick Kos, Thijs Zonneveld en Sander Lormans. Die laatste twee vielen uit met een lekke band, de andere vier vochten met een stevige rukwind om de zege. Op de ‘Muur van Zandvoort’ maakte Groen uiteindelijk het verschil.

Bij de vrouwen reden Rooijakkers en Hoogenboom een tijdje samen, maar de uiteindelijke winnares liet haar concurrente op de terugweg achter zich. Achter het strijdende tweetal kwam Jolinda Lute op bijna een kwartier achterstand als derde binnen.

Hoogenboom op kop, voor Rooijakkers. Foto: Jeroen Oude Veldhuis

Uitslagen Zandvoort-Katwijk-Zandvoort

Related posts

Eindwinnaar Rood had teveel lucht in zijn banden: ‘Gelukkig won Imming’

by Juul van Loon
9 jaar ago

Imming World’s Best Beachbiker na perfect ploegenspel

by Juul van Loon
8 jaar ago

WK Brouwersdam: ‘World Best Beachbiker’ na overleg met KNWU

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten