De Graaff verliest het in de korte bochtjes op Tielens

christiandegraaffjimmytielens
De Graaff op het parcours van Berlicum. Foto via Jimmy Tielens.

BERLICUM – Hij reed de hele wedstrijd volle bak, in de hoop dat koploper Jimmy Tielens zou verslappen of een fout zou maken. Dat gebeurde echter niet en daarom was Christian de Graaff (Masters 30+) gistermiddag bij de seizoensopening in Berlicum veroordeeld tot de tweede plek. De Nederlands kampioen bij de dertigplussers gaf tijdens de Grote Prijs Kivada Wielersport Specialized uiteindelijk slechts 21 seconden toe op de sterke Belg, net als De Graaff nationaal kampioen. “Van Jimmy verliezen is geen schande”, zei de 33-jarige mountainbiker uit Rijswijk.

De Graaff, rijdend voor Apex, had een goede start en reed direct – in het wiel van Tielens – op kop. “Jimmy reed echter ongelooflijk hard door de eerste krappe bochtjes”, keek De Graaff terug op zijn wedstrijd. “Hij pakte daar een paar meter en ik kreeg dat gat nooit meer dicht. Hij maakte telkens het verschil in de korte bochtjes. Zo verloor ik elke ronde een seconde of vijf.”

Achter De Graaff kwam Rick van Gaalen als derde over de streep, voor de Belg Gody Jacobs en Willem-Jan Post. “Maar wat er achter me is gebeurd, heb ik niet meegekregen, want we waren echt direct los”, zei De Graaff. “De conditie is goed, echt een lekker begin van het seizoen.”

Uitslag Masters 30+ Berlicum

1 Jimmy Tielens PAAL 68
2 Christian de Graaff RIJSWIJK 15
3 Rick van Gaalen HEESCH 42
4 Gody Jacobs GENK 69
5 Willem-Jan Post HAASTRECHT 6
6 Anco Korteweg NOORDHOEK 72
7 Erik van Laar EERBEEK 74
8 Maurice Speijer METEREN 19
9 Daan Bongers BAARLO 12
10 Eric van den Bogaard DEN BOSCH 29

Volledige uitslag 

Related posts

Vroege vlucht Reijnhout heeft succes in Steenwijk

by Juul van Loon
9 jaar ago

Bondscoach Heemskerk selecteert elf renners voor EK Mountainbike

by Juul van Loon
8 jaar ago

Niet fitte Vader geeft op in het Spaanse Chelva (video)

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten