‘Clean sweep’ voor KMC-Mitsubishi in Wales

PEMBREY COUNTRY – Hoe je een strandrace rijdt, dat hoef je Nederlanders én zeker de coureurs van het KMC-Mitsubishi niet te leren. Dat bleek zondag tijdens de Battle of the Beach in Wales. Daar bezorgden Ramses Bekkenk (eerste), Bram Rood (tweede) en Stefan Vreugdenhil (derde) het strandrace- en marathonteam een rasechte ‘clean sweep’. 

podiumbattleofthebeach
Het volledig blauw gekleurde podium met Bekkenk, Rood en Vreugdenhil. Foto: KMC-Mitsubishi

De Battle of the Beach werd voor de tweede keer verreden en ook vorig jaar was KMC-Mitsubishi al dominant, met zeges voor Vreugdenhil en Karen Brouwer. De race wordt verreden op het strand en op singletracks in de duinen. Al vroeg in de race kwamen Bekkenk, Rood, Vreugdenhil en de sterke Belg Maarten Himpens (winnaar Hoek van Holland-Den Helder) op kop te rijden. Door problemen met de linten kwam het pak echter weer samen.

Niet lang daarna koos Bekkenk het hazenpad. Himpens kon hem niet volgen en Rood en Vreugdenhil deden afstopwerk. Bekkenk kwam vervolgens met twee minuten voorsprong over de streep, Rood reed weg bij Vreugdenhil, Himpens en de Britten Stephen Roach en Lee Williams en werd tweede, Vreugdenhil won de sprint van de achtervolgende groep, voor Roach, Williams en Himpens. Martin Schuttert, teammanager van KMC-Mitsubishi, finishte op plek tien en als tweede ‘veteraan’.

Uitslag Battle of the Beach

Related posts

Zonneveld blijft Vreugdenhil voor in Renesse

by Juul van Loon
7 jaar ago

Dumoulin wint in Renesse zijn allereerste strandrace

by Juul van Loon
8 jaar ago

Lormans wint laatste strandrace van het seizoen

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten