Tumultueus slot: nipte eindzege Rood, diskwalificatie Rooijakkers

CASTRICUM – Een ongekend spannend en hectisch einde van de Lotto KNWU Strandracecompetitie 2014/2015. In de zevende en laatste race in Castricum lukte het klassementsleider Bram Rood (Koga-KMC) met een vierde plek nét om de eindzege binnen te slepen. Niet zijn eerste achtervolger Thijs Zonneveld (het verschil was vooraf slechts twee punten) bleek het grootste gevaar voor de Nederlands marathonkampioen, maar wel nummer drie Ronan van Zandbeek.

De wegcoureur van De Rijke werd tweede, pakte daarmee vijftig bonusseconden en met de tijdswinst op Rood (1.16.41 om 1.17.04) lukte het hem bijna om de 56 punten verschil weg te poetsen. Daarvan bleven – tot teleurstelling van Van Zandbeek – drie schamele punten staan.

De MTB Strandrace in Castricum werd, net als vorige week op Ameland, een prooi voor Bram Imming van Imming/De Zeeleeuw. Hij achterhaalde in de slotfase de weggesprongen Ramses Bekkenk (Koga/KMC). Die werd op het einde ook nog nipt gepasseerd door Van Zandbeek.

Thijs Zonneveld, die het grootste deel van het strandraceseizoen in de gele leiderstrui reed, werd op meer dan twee minuten achterstand van Van Zandbeek ‘slechts’ zevende en zakte naar de derde plek in het klassement.

Diskwalificatie Rooijakkers
Ook bij de vrouwen was het slot hectisch en tegelijkertijd tragisch. Klassementsleidster Pauliena Rooijakkers – vriendin van Van Zandbeek – werd door de KNWU gediskwalifceerd omdat ze bij het keerpunt in Camperduin het parcours niet goed had gevolgd. Het per ongeluk nemen van een iets kortere route kostte haar de eindzege, die nu verrassend naar Alieke Hoogenboom ging.

De ervaren renster uit Roelofarendsveen stoomde van de derde plek naar de eerste plek in het eindklassement. Hoogenboom maakte – met dank aan de 100 bonuspunten – maar liefst 150 punten goed op nummer twee Nina Kessler, die op vier minuten achterstand vierde werd. Hoogenboom werd in Castricum op het podium vergezeld door Rozanne Slik en Laura van Regenmortel.

Hoogenboom en Rood

Alle uitslagen MTB Strandrace Castricum

Related posts

Bekkenk, Imming en Jansen tonen vorm in Callantsoog

by Juul van Loon
8 jaar ago

‘Clean sweep’ voor KMC-Mitsubishi in Wales

by Juul van Loon
9 jaar ago

De Nijs en Bekkenk profiteren in HVH-DH optimaal van neutralisatie

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten