Eindwinnaar Rood had teveel lucht in zijn banden: ‘Gelukkig won Imming’

CASTRICUM – Drie punten hield hij over. Met een klein verschil schreef Bram Rood zondagmiddag het eindklassement van de Lotto KNWU Strandraces op zijn naam. De tweede grote overwinning in de afgelopen periode voor de renner van Koga-KMC, die in oktober Nederlands kampioen marathon werd.

Rood begon met een voorsprong van één punt op Thijs Zonneveld als leider in het klassement aan de laatste race in Castricum. Ook nummer drie Ronan van Zandbeek, met 56 punten achterstand, was nog niet uitgeschakeld. Het was die laatste coureur die snode plannen had.

“Ik voelde me sterk”, blikt Rood terug op de race. “Maar ik had te veel lucht in mijn banden. Daardoor moest ik bij het keerpunt meer lopen en daardoor verloor ik de aansluiting op Ronan. Dat kostte me uiteindelijk bijna de eindzege.”

Met dank aan zijn teamgenoot Stefan Vreugdenhil vocht Rood zich terug. “Bij Bergen was het verschil nog een minuut”, gaat Rood verder. “Na Egmond heb ik Stefan achtergelaten om het gat verder te verkleinen.”

Rood met Alieke Hoogenboom, eindwinnares bij de vrouwen.

Dat lukte Rood, die uiteindelijk op 24 seconden achterstand van Van Zandbeek als vierde binnenkwam. Koga-KMC had Bekkenk vooruit gestuurd om de 100 bonuspunten aan de streep op te rapen. Hij werd echter nog gepasseerd door Van Zandbeek en zijn medevluchter Bram Imming. “Gelukkig voor mij won Bram”, sprak Rood opgelucht.

Was dat niet gebeurd, dan had niet Rood, maar Van Zandbeek het Lotto KNWU Strandraceklassement gewonnen.

Related posts

Scheveningen krijgt eerste officiële EK strandrace

by Juul van Loon
8 jaar ago

Hoek van Holland – Den Helder maakt doorstart bij Exventure

by Juul van Loon
6 jaar ago

Dubbel gevoel voor Strandteam Imming in Middelkerke

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten