Proloog Cyprus: Becking veertiende, Terpstra vijftiende

MACHERAS – Het is tijdens de 5,7 kilometer lange proloog van de zwaarbezette Afxentia Stage Race op Cyprus geen enkele Nederlander gelukt de top tien te halen. Hans Becking (veertiende) en Anne Terpstra (vijtiende) waren de hoogst geklasseerde landgenoten in de daguitslag van de ‘Sunshine Cup’. De zeges waren voor de Zwitser Florian Vogel (Focus) en  zijn landgenote Jolanda Neff (Stöckli).

"Vogel"
Vogel op weg naar de zege. Foto: Armin Küstenbrück/EGO-Promotion

Becking (Betch.nl-Superior) gaf net geen minuut toe op Vogel, die met zijn tijd van 13.57 als enige onder de veertien minuten bleef. Beckings teamgenoot Grant Ferguson werd knap derde, net achter de Fransman Stephane Tempier (Suntour). “Ik was na drie dagen trainen niet fris genoeg”, zei Becking. “Vandaag was het maar erg kort, morgen en overmorgen zullen de verschillen veel groter zijn. Dus ik maak me er nog niet echt druk om.”

Achter Becking finishte Milan Vader (KNWU) als 29e, met een tijd van 15 minuten en 20 seconden. Jeroen Boelen (Betch,nl) werd 47e (15.43), Wiebe Scholten 68e (16.23).

Bij de vrouwen bleef Neff de Deense Annika Langvad (Specialized) maar net voor: 16.29 om 16.30. Bijna een minuut daarachter werd de Britse Annie Last derde. Terpstra (Habitat) reed een tijd van 18.13 en bleef haar Oostenrijkse teamgenote Lisa Mitterbauer net voor. De Franse Margot Moschetti (Betch.nl) werd zevende.

Bart Brentjens besloot zich op het laatste moment ook nog in te schrijven. Hij won in een tijd van 17.25 minuten bij de Masters.

Related posts

Groen pakt met ultieme inhaalpoging zege in Ruinen

by Juul van Loon
6 jaar ago

NK Elite: bijzondere titels voor Van der Poel en Terpstra

by Juul van Loon
5 jaar ago

Milan Vader zelfverzekerd naar titel

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten