Belg Meyvis troeft in Alphen duo BOM-Ventoux af

ALPHEN – Mist, kou en een vettig, pittig, maar aantrekkelijk parcours. De Classique d’Alphen was ook dit jaar weer een waardig testmoment voor zowel cross-country als marathoncoureurs. Een fiks aantal hardrijders gaf hun bike dan ook fiks de sporen tijdens de 39 kilometer lange rit op recreatiepark ‘t Zand. Toen na minder dan anderhalf uur koers de mist was opgetrokken was de Belg Vincent Meyvis als winnaar de streep gepasseerd. Hij werd op het podium  geflankeerd door Tilburgers Sjoerd Meijdam en Anco Korteweg van BOM-Ventoux.

“Jammer dat ik niet heb gewonnen”, gaf Meijdam na de cyclo toe. “Maar ik ben zeker tevreden met mijn tweede plek en Vincent is een mooie winnaar.”

Korteweg, Meyvis en Meijdam op het ‘podium’ in Alphen met hun prijs in de hand. Het is op de redactie niet bekend of het bokbiertje in de hand van Meijdam ook bij het prijzenschema was inbegrepen. Foto: WTV Alphen

De start van de Classique d’Alphen is op een groot grasveld, waar de pak ‘m beet driehonderd starters voor een groot deel naast elkaar staan opgesteld. Daarna volgt een brede startlus van een kilometer of drie, waarna nog de deelnemers nog drie rondes van 12 kilometer af moeten leggen. In de ronde zitten een aantal lastige, korte beklimmingen, maar ook snelle én zware stroken, met een aantal singletracks.

Na de start trok Bart Classens (SforZ Racingteam) het veld op het lint. Hij kreeg een select gezelschap mee. Toen vervolgens Arnold Stam nog eens doortrok ontstond er een kopgroep: Stam, Meyvis, Meijdam en Anco Korteweg (ook van BOM-Ventoux). “Toen Stam aanging, liet de man voor me een gat vallen. Ik kreeg het nog maar nét dicht”, kijkt Meijdam terug.

Startopstelling van de Classique d’Alphen. Foto: WTV Alphen

Stam moest niet lang daarna de rol lossen met een gebroken zadel en zo bleven er drie coureurs over. “Iedereen deed netjes zijn werk”, vertelt Meijdam. “Omdat Anco in de 30+ categorie rijdt, besloot hij in de laatste halve ronde het tempo hoog te houden, ten koste van zijn eigen kansen op de overall-zege. Als hij dat niet had gedaan, waren er denk ik nog twee man terug gekomen. We hebben nog geprobeerd om Vincent te truken op een singletrack, maar hij zorgde er ervoor dat we nooit met zijn tweeën voor hem zaten. In de laatste meters lukte het me niet meer om hem in te halen.”

Achter Meyvis en Meijdam kwam Bart Jacobs – ook van BOM Ventoux – als derde in de categorie onder 30 jaar over de streep. Korteweg kwam als derde overall over de streep, maar hij won wel bij de dertigplussers en bleef in die categorie Maurice Speijer en Redney Janssen ruim voor. Bij de vrouwen was Karen Brouwer (Koga-KMC) oppermachtig. Beste veertigplusser van de dag was – ondanks zijn gebroken zadel – Arnold Stam de beste, voor Mark Schepp en Hans Jurgen Verselder. In de 50+ categorie won Franky Taelman. Hij rekende af met Huub Kools en Pascal de Kort.

Volledige uitslag Classique d’Alphen

Related posts

Vader trekt in slotfase Bundesliga Gedern naar zich toe, podiumplek Terpstra

by Juul van Loon
4 jaar ago

Becking en Massaer worstelen zich naar eindzege Portugal Tour MTB

by Juul van Loon
7 jaar ago

Klimtijdrit Costablanca: Nederlanders opnieuw voorin

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten