KNWU Strandraces: Rooijakkers nog net leider (+video)

DEN HELDER – Het was een achteloos zinnetje in het beknopte verslag van de Dijk-tot-Dijkrace:  Thijs Zonneveld en Pauliena Rooijakkers houden ook na de vijfde race in de Lotto KNWU Strandrace-competititie de leiding in het klassement. Het bleek te kloppen, maar het scheelde bij de elite-vrouwen maar een haar of Rooijakkers was gepasseerd door Nina Kessler, de winnares in Den Helder.

Rooijakkers kreeg vlak voor de finish namelijk te kampen met pech. Ze kwam uiteindelijk ‘slechts’ als zesde over de streep, op bijna twee minuten van Kessler. Daardoor miste ze ook de bonuspunten (100, 50, 25) van een podiumplek. Naar nu blijkt heeft Rooijakkers in de rangschikking nog 30 punten voorsprong op Kessler: 5164 om 5134 punten. Derde staat Laura van Regenmortel met 4950 punten.

Belangrijk moment in koers: Rooijakkers staat stil met pech, de kopgroep rijdt weg. Foto: Parkhotel Valkenburg

Bij de mannen heeft de stand van het klassement steeds meer invloed op het wedstrijdverloop. De top drie (Zonneveld, Ronan van Zandbeek en Bram Rood) finishten alledrie in het peloton dat afgelopen zondag op meer dan een minuut van een kopgroep van vier binnenkwam. Alleen Rood werd daarvan de dupe: hij is gepasseerd door Sander Lormans, de nummer twee in de Dijk-tot-Dijkrace. Zonneveld leidt met 5118 punten, voor Van Zandbeek (5080) en Lormans (5045). Bram de Waard (derde in Den Helder) staat vijfde met 4997 punten.

Bij de basisleden gaat de strijd tot nu toe tussen Job de Ridder (5253) en Mark Stavenuiter (5155). Derde is Arne Broersma (4990). Nienke Brandt leidt met 5132 punten bij de vrouwen-basisleden, voor Mirjam de Bruin (4916) en Mirella Wamsteeker (4069).

De KNWU heeft inmiddels ook de traditionele ‘aftermovie’ online gezet. Die is hieronder te bekijken. De volledige uitslag van de Dijk-tot-Dijkrace kun je hier bekijken, alle klassementen van de Lotto KNWU Strandrace-competitie staan hier.

Related posts

Sinkeldam en Rooijakkers de beste in Noordwijk

by Juul van Loon
7 jaar ago

Tumultueus slot: nipte eindzege Rood, diskwalificatie Rooijakkers

by Juul van Loon
9 jaar ago

Groen en Rooijakkers de beste de bij afsluiting strandraceseizoen

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten