Haakman wint in Den Helder vijfde Lotto KNWU Strandrace

DEN HELDER – De vijfde wedstrijd in de Lotto KNWU-strandracecompetitie is zondagmiddag een prooi geworden voor Tino Haakman van Flexwinkel/Maronne. De 42-jarige coureur uit Enkhuizen bleef in de van Dijk tot Dijk-race (Den Helder-Petten-Den Helder) in de eindsprint van een kopgroep van vier Sander Lormans, Bram de Waard en Hidde Bos voor. Bij de vrouwen ging de zege naar Nina Kessler. Thijs Zonneveld en Pauliena Rooijakkers blijven waarschijnlijk leider in het klassement.

tinohaakmanwimlemmers
Tino Haakman op archiefbeeld, tijdens Egmond-Pier-Egmond. Foto: Wim Lemmers

Op de heenweg naar Petten , met de stevige noordwestenwind in de rug, ontstond een kopgroep van vier renners: Bram Rood (Koga-KMC), Arjan van der Plas (Noordbikers), Sven Broekaart (Milremo) en de voor klassementsleider Thijs Zonneveld controlerende Hidde Bos (Theo Schilder). Zij kregen slechts een kleine voorsprong op een peloton met daarin onder andere Zonneveld.

Bij het keerpunt veranderde de zaken compleet. Ronan van Zandbeek bereikte als eerste het strand, met Bos in zijn wiel. Bij de opgang gingen onder meer Zonneveld en Stefan Vreugdenhil onderuit. Met de wind tegen kwam er echter een groep van elf man, inclusief Zonneveld, bij elkaar. Tino Haakman, Sander Lormans (Imming/De Zeeleeuw) en opnieuw Bos sprongen weg, daarbij vond Bram de Waard (Milremo-Beukers) de aansluiting. Bij het lusje van het strand bij Callantsoog af had dit viertal een voorsprong van ongeveer vijftien seconden, op een groter geworden peloton.

De kopgroep hield zijn voorsprong vast. In de eindsprint op asfalt leek Lormans op weg naar de zege, maar Haakman passeerde hem in extremis. Achter het viertal won Roy Beukers de eindsprint van het peloton.

Er zijn nog twee races in de KNWU-strandracecompetitie: op 7 maart op Ameland en op 15 maart bij Camperduin.

Related posts

Jubilieum-editie wordt laatste Hoek van Holland-Den Helder

by Juul van Loon
7 jaar ago

Dubbelslag Invicta op strand Rockanje

by Juul van Loon
7 jaar ago

Koppel Van Zandbeek en Rooijakkers Nederlands kampioen strandrace

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten