Klimtijdrit Costablanca: Nederlanders opnieuw voorin

L’ALFÀS DEL PI – Ook op de tweede dag van de Costablanca Bikerace hebben de Nederlandse deelnemers  prima gepresteerd. Aan het einde van de korte, heftige klimtijdrit (8 kilometer) stonden er deze keer echter geen vier, maar ‘slechts’ twee Nederlanders op het podium. 

Na hun derde plek van gisteren eindigde elite-coureur Hans Becking samen met zijn Spaanse partner Ismael Ventura op de vijfde plek. “Het was maar een kleine achttien minuten koers”, vertelt de renner van Betch.nl-Superior. “Een pittige, supersteile klim na een snelle singletrack. In het begin ging ik iets te snel voor mijn maat en op de steile stukken moest hij dat bekopen. We hebben echter geen schade opgelopen in het klassement, we staan nog steeds derde. Ismael is een echte marathonman. Morgen hebben we een lange, steile klim, dus dat komt helemaal goed.”

De etappezege ging naar Luis Leao Pinto en Pedro Romero, voor klassementsleiders Sergio Mantecon/Jan Skarnitzl en Nicholas Pettina/Davi Valero.

Overige categorieën
Bij de vrouwen werden Anne Terpstra en de Oekraïense Yana Belomoyna voor de tweede dag op rij tweede achter het Zwitserse duo Corina Gantenbein en Kathrinn Stirnemann. Hielke Elferink en de Belgische Alice Pirard, gisteren derde, finishten nu als vierde.

Terpstra en Belomoyna op de podium bij de elite-vrouwen. Foto: Costablanca Bikerace

Weer winst voor Brentjens
Bart Brentjens en zijn Braziliaanse partner Abraao Azevedo wonnen na hun zege in de eerste etappe ook de tweede rit. Ze behielden vanzelfsprekend ook hun leiderstrui in het klassement bij de Masters 40+.

Related posts

Becking blaast motor op in eerste etappe Volcat

by Juul van Loon
6 jaar ago

Nederlandse vrouwen heersen in Willingen

by Juul van Loon
8 jaar ago

Hel van Groesbeek: 6/7 april 2019, NK 2020 definitief in april

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten