Jonge Bikker (15) verrassend de sterkste in Nieuw-Lekkerland

NIEUW-LEKKERLAND – De parcoursbouwers hadden vanwege de modderige omstandigheden hun best gedaan zoveel mogelijk gebruik te maken van harde ondergrond. Toch was het parcours van de Jan van Arckel-wintercompetitiemanche in Nieuw-Lekkerland afgelopen zaterdag geen peulenschil. Het leverde een verrassende winnaar op. De pas 15-jarige Jesse Bikker, lid van het Merida Bassa Bikingteam, toonde zich de beste op het lastige rondje.

jessebikkervandendoolarckel
Bikker op kop, voor Van den Dool. Foto: Jan van Arckel

Bikker troefde Kelvin van den Dool (leider in het klassement) en Tijmen Pesselse (winnaar van de vorige race) af. Dat dat hij op knappe wijze. Tijdens de race vormde zich een kopgroep met de drie podiumklanten. Pesselse moest als eerste lossen en Van den Dool leek over de meeste inhoud te beschikken. Bikker verraste zijn concurrent in de laatste ronde met een knappe inhaalactie en ging zo met de zege aan de haal.

In de B-categorie profiteerde Max van Hoorne van zijn concurrent Sil Smit, die door het technisch malheur tweede werd. Het brons was voor Jeroen Mol. Sterkste vrouw van de dag was Daniëlle Sluijter. Ze rekende af met Riikka Vreeswijk-Kelja en Wilma Korevaar. De volledige uitslagen van de Jan van Arckel Wintercompetitie zijn te bekijken op deze website.

Related posts

Wereldbekerzege nieuwe mijlpaal voor Van Eck: ‘zo trots!’

by Juul van Loon
6 jaar ago

EK: knap brons voor Vader, Nordemann en Von Berswordt in top tien

by Juul van Loon
5 jaar ago

Beemer elfde in ‘race van Sagan’

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten