Organisatie ‘De Hel’: ‘Zo snel uitverkocht hadden we niet verwacht’

GROESBEEK – Knotsgekke taferelen woensdagavond op internet. Een groot aantal marathonliefhebbers probeerde vanaf 20.00 uur een van de felbegeerde startplekken voor de tweede editie van de Aia Hel van Groesbeek te bemachtigen. Ze waren met zovelen, dat er haast rook uit de servers kwam. De site ging een aantal keren plat en, zo was te lezen op onder andere Facebook, veel bikers hadden moeite om zichzelf te registreren voor de marathon die op 12 april wordt verreden.

Ondanks de serverperikelen waren na ongeveer twee uur alle achthonderd startplekken voor de 105 en 70 kilometer vergeven. “Dat het zo snel zou gaan, hadden we ook niet verwacht”, laat Stichting MTB Gelderland-Zuid desgevraagd aan Bikesight.nl weten. “Ik denk dat we wel het dubbel aantal plekken zouden kunnen verkopen, maar dat willen we niet. Dat zou ten koste gaan van de kwaliteit van het evenement.”

Beelden van de Hel van Groesbeek, afgelopen april.

Inmiddels is ook de 35 kilometer uitverkocht. Er hebben zich 417 coureurs ingeschreven voor de 105, 434 voor de 70 kilometer en 100 voor de 35. Vorig jaar zat de Hel van Groesbeek na twee dagen ‘pas’ vol. Net als toen is de race ook komend jaar de openingsmanche in de SforZ MTB Marathoncup.

Related posts

Award-winnares Terpstra tevreden over vooruitgang in 2014

by Juul van Loon
9 jaar ago

Pech kost Bekkenk veel tijd in Crocodile Trophy

by Juul van Loon
9 jaar ago

Brentjens start met ruime voorsprong aan laatste etappe

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten