Duitse en Franse toppers ‘verdrinken’ in Nederlands strandracegeweld

DEN HELDER – Organisator Flip Kos kondigde het vooraf al aan: de Franse en Duitse toppers die door sponsor KMC gevraagd waren om deel te nemen aan de Beachclassic Hoek van Holland-Den Helder, die zouden niet weten wat ze zou overkomen. En dat bleek. Geen van die coureurs kon zich mengen in de strijd om de ereprijzen. Daarmee werd nog maar eens bewezen dat strandracen – zeker als een wedstrijd 130 kilometer lang is – een vak apart is.

De Duitse Sabine Spitz deed het van het groepje KMC-renners nog het beste. De oud-Olympisch kampioene reed een prima tweede deel van de race en finishte uiteindelijk op een zevende plek (overall) bij de vrouwen, op 17 minuten achterstand van winnares Pauliena Rooijakkers. Haar teamgenote Adelheid Morath finishte op meer dan een half uur achterstand als 16e, terwijl Kathrin Stirnemann er na 70 kilometer de brui aan gaf. “Mijn lichaam was hier nog niet klaar voor”, twitterde de Zwitserse.

Spitz bij de Pier van Scheveningen. Foto: Simone Urich

De Fransmannen Maxime Marotte en Stephane Tempier – mannen die regelmatig kort eindigen in een World Cup – bereikten de finish in Den Helder niet.

Volledige uitslag Hoek van Holland-Den Helder 2014
De volledige uitslag van de KMC Beachclassic Hoek van Holland-Den Helder is hier te bekijken. Het klassement van de Lotto KNWU Strandracecompetitie staat nog niet online.

Related posts

Rood ook in top dertig tweede race zwaarbezette Roc d’Azur

by Juul van Loon
9 jaar ago

Janssen laat in Langenberg zien klaar te zijn voor NK

by Juul van Loon
10 jaar ago

Winnaar Ebert vooral blij met het goede gevoel

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten