Bekkenk zakt positie in klassement ondanks nieuwe podiumplek

IRVINEBANK – Ramses Bekkenk is woensdag als derde gefinisht in de vijfde etappe van de Crocodile Trophy. De mountainbiker van KMC-Koga kwam in de iets ingekorte rit van Atherton naar Irvinebank meer dan vier minuten na de Tsjechische etappewinnaar Ivan Rybarik over de streep. Bekkenk gaf ook anderhalve minuut toe op Cory Wallace, en werd daardoor door de Canadees gepasseerd in het klassement. Wallace staat nu tweede, Bekkenk derde.

Saw_Bekkenk_1SC_6975-218_byReginaStanger
Bekkenk en Saw in de achtervolging op Rybarik en Wallace. Foto: Regina Stanger

Klassementsleider Greg Saw kwam in het wiel van Bekkenk over de streep. Hij kampte vandaag met de gevolgen van de aanraking met een giftige plant, die hij gisteren opliep in zijn succesvolle poging een wilde stier te ontwijken. Saw heeft echter nog steeds meer dan tien minuten voorsprong in het klassement.

Rybarik kampte de laatste dagen met veel pech en lijkt uitgeschakeld voor het eindklassement. Hij waagde in de vijfde rit een geslaagde alles-of-niets-poging. Achter hem reden Wallace, Saw, Bekkenk en de Portugees David Rosa samen. Rosa moest na een nare valpartij het strijdtoneel echter verlaten. Toen Wallace vernam dat het parcours vanwege een kapotte brug was ingekort, ging ook hij op avontuur en liep daarmee meer dan een minuut in op zijn concurrenten.

Alle klassementen van de Crocodile Trophy zijn hier te bekijken.

Related posts

Local over NK: ‘Strand is beroerd en wordt nog beroerder’

by Juul van Loon
9 jaar ago

Beemer en Terpstra winnen eerste race VWC

by Juul van Loon
10 jaar ago

Becking: ‘De benen zijn in orde en dat geeft rust’

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten