Van de Swaluw schrijft openingsrace TMZ op zijn naam (video)

WEMELDINGE – En ook de volgende winterserie is weer van start gegaan. Zaterdag was de openingsmanche van de TMZ-mountainbikecompetitie in het Zeelandse Wemeldinge. Die race werd een prooi voor Pim van de Swaluw (Beebikes-Nutswerk), die de Belg Danny Sleeckx zeven seconde van zich afhield. Bart Claeys (ook een Belg) finishte op respectabele afstand op de derde plek.

Van de Swaluw (19) reed aanvankelijk samen met wegprof Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) aan de leiding, maar die viel uit door kettingproblemen. Sleeckx maakte vervolgens het leven van zijn teamgenoot Van de Swaluw flink zuur, maar de mountainbiker uit Kwadendamme hield zijn voorsprong tot aan de meet vast.

Van de Swaluw ziet af op weg naar zijn zege. Foto: www.x-lonne.com

Beebikes-Nutswerk eiste de overwinning ook bij de vrouwen voor zich op. Daar won de pas 15-jarige Zoë Mulder door Simone Cornelisse en Birgit Lavrijssen voor te blijven. In de B-categorie was de overwinning voor Hans Jurgen Verselder uit Ertvelde.

De volledige wedstrijd van de openingsrace van de TMZ-wintercompetitie in Wemeldinge is hier te bekijken. Een leuke reportage van Omroep Zeeland is hieronder te zien.

Related posts

Nederland treft 26 andere landen in Team Relay

by Juul van Loon
9 jaar ago

Primeur: Schwalbe Drafbike keert (snel) terug op de kalender

by Juul van Loon
9 jaar ago

Van Houts tweede in XC-wedstrijd Kitzalp Bikefestival

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten