Wereldtoppers naar KMC Beachclassic Hoek van Holland-Den Helder

DEN HELDER – Of ze weten waar ze aan beginnen, dat is nog maar de vraag. Dat ze na afloop een fantastische ervaring rijker zijn, dat is een ding dat zeker is. Wereldtoppers Sabine Spitz (Duitsland) en Jordan Sarrou (Frankrijk) maken op 9 november voor het eerst hun opwachting in ’s werelds langste strandrace: de KMC Beachclassic Hoek van Holland-Den Helder.

Spitz won goud op de Olympische Spelen van 2008 en zilver in 2012. Dit jaar werd ze nog tweede op het WK Marathon en achtste op het WK XCO in Hafjell. Jordan Sarrou was dit jaar bij de beloftes de belangrijkste uitdager van de Nederlandse wereldkampioen Michiel van der Heijden. Sarrou eindigde elke wereldbekerwedstrijd op het podium en schreef het eindklassement op zijn naam.

Jordan Sarrou.

Hoek van Holland-Den Helder wordt verreden op zondag 9 november en is als altijd 130 kilometer lang. De deelnemers rijden de hele kustlijn tusen Hoek van Holland en Den Helder af. De wedstrijd is de eerste manche in de tweede editie van de Lotto KNWU Strandracecompetitie. De wedstrijd werd vorig jaar gewonnen door Robbert de Nijs en Alieke Hoogenboom. Inschrijven kan tot 26 oktober hier. De start is dit jaar voor het eerst niet op de strand, maar vanuit startvakken op asfalt.

Related posts

Wegprof De Maar richt zich op WK Mountainbike Marathon

by Juul van Loon
9 jaar ago

Toptalent Margot Moschetti tekent bij Brentjens Racingteam

by Juul van Loon
9 jaar ago

‘De Zeeleeuw’ wint de openingsrace van het strandseizoen

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten