Elferink op podiumkoers in Swiss Epic

LEUKERBAD – Een maand na haar solozege in de Trans Schwarzwald is Hielke Elferink op weg naar een nieuwe podiumplek in een meerdaagse marathon. De mountainbikester van Wheeler-iXS staat samen met haar teamgenote Esther Süss na de proloog en de eerste twee etappes van de Perskindol Swiss Epic stevig op de tweede plek.  Elferink en Süss moesten tot nu toe in elke rit van de nieuwe etappewedstrijd in Zwitserland hun meerdere erkennen in Annika Langvad en Ariane Kleinhans, het Deens/Zuid-Afrikaanse duo van Specialized. Het verschil in het klassement is met nog drie zware etappes voor de boeg een half uur.

elferinkproloog
Elferink (links) op het podium na de proloog.

De Swiss Epic – de persaanvraag van Bikesight.nl werd afgelopen winter helaas niet toegekend – schijnt overigens van een bijzondere schoonheid te zijn. “Zoiets moois heb ik in de 28 jaar dat ik op de mountainbike zit nog nooit gezien”, laat Micha de Vries aan Bikesight.nl weten. De Vries (Cube-Nutswerk) is met zijn partner Willem van Heerdt bezig aan prima Epic: ze staan na een zevende plek in de etappe van vandaag (Leukerbad-Leukerbad) op een zesde plek in het klassement bij de Masters, op slechts een kwartiertje achterstand van plek drie.

Sauser in actie. Tsja. Ach, in Nederland is het ook mooi weer! Foto: Swiss Epic

De belevenissen van het Cube-Nutswerkteam zijn hier te volgen. Alle uitslagen van de Swiss Epic staan hier. Er staan overigens aardig wat toppers aan de start van de Zwitserse race. Het klassement wordt op dit moment aangevoerd door  Mathias Flückiger en Lukas Buchli, voor Jochen Käss en Daniel Geismayr en nu komt het: Jaroslav Kulhavy en Christop Sauser, Nino Schurter en Florian Vogel, Lukas Flückiger en Ralph Näf, Alban Lakata en Robert Mennen en op de zevende plek Karl Platt en Urs Huber. Alstu!

Related posts

Inschrijving Wielerfestival Montferland open tot 1 juni

by Juul van Loon
9 jaar ago

Fietssportief.nl Cup start zondag in Baarlo

by Juul van Loon
10 jaar ago

Van Houts maakt opmars ‘op de souplesse’

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten