Smit derde overall in 3-Täler-Marathon

TITMARINGHAUSEN – Het deelnemersveld op de langste afstand was een stuk kleiner dan afgelopen jaren – toen was de 3-Täler-Marathon in Titmaringhausen onderdeel van de Sforz Rose MTB Marathoncup – maar nog altijd wél groter dan het elite-veld in de Benelux-Cup in Zoetermeer. Van de 23 deelnemers aan de 102 kilometer lange wedstrijd (2400hm) in het Duitse Sauerland was de Duitser Mathias Frohn afgelopen zaterdag met zijn tijd van 4 uur en 15 minuten de beste, voor 6 minuten voor zijn landgenoot Stefan Ganser.

Een marathon in het Sauerland zou echter geen marathon in het Sauerland zijn als er geen Nederlanders op het podium zou staan. Die eer was deze keer voor Arjan Smit (Mulder_Smit Cycling Team) en Peter Wouters (Peerkes Biketeam). Smit werd op meer dan een half uur afstand van Frohn derde overall en eerste bij de veertigplussers, Wouters werd twintig minuten daarachter achtste overall en tweede bij de veertigplussers. Ramona van Ede (Mulder_Smit) was de enige vrouw die de meer dan 100 kilometer lange wedstrijd uitreed. Zij won vanzelfsprekend bij de vrouwen.

Wouters en Smit op het podium in Titmaringhausen.

Op de halve afstand, volgens de echte marathonbikers meer iets voor jeanetten, werd Bart Classens (SforZ-Racingteam) vierde overall en tweede bij de heren, op negen minuten achterstand van winnaar Klaus Reinisch. De eenkoppige redactie van Bikesight.nl was ook aanwezig en sleepte zowaar een derde plek bij de dertigplussers in de wacht (blog volgt nog), Anouk van den Bielerd (Licht Verzet) werd derde bij de vrouwen.

De volledige uitslagen van de 3-Täler-marathon zijn hier te bekijken.

Related posts

Classique d’Alphen: test voor xc’ers en marathonbikers

by Juul van Loon
9 jaar ago

Team Relay: Nederland achtste, wereldtitel Frankrijk

by Juul van Loon
9 jaar ago

‘Karma’ bezorgt Mantecon zege, goede dag Becking en Brentjens

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten