Bikefestival Assen: bijna 1000 mtb’ers en 4000 bezoekers (video)

ASSEN – Of het daadwerkelijk de wedstrijd met het meeste deelnemers in Nederland is, die gegevens hebben we niet paraat. Maar een ding is zeker: met tegen de 1000 mountainbikers verdeeld over een hele hoop categorieën is het Bikefestival Assen inmiddels uitgegroeid tot een evenement van een gigantisch formaat. Afgelopen weekend streden deze bikers tijdens de 6 en 24 uursraces op het parcours rond de Baggelhuizerplas voor de verschillende prijzen. Daarnaast waren er ook een groot aantal toeschouwers, naar schatting zo tegen de 4000. “Zo druk hadden we het niet verwacht”, liet een trotse Paul Boer namens het organisatie-comité weten. 

Van die meer dan 900 deelnemers, waaronder namen als Henk Jaap Moorlag en ex-topschaatster Renate Groenewold, was Jos Engelen opnieuw de taaiste solorijder. Dé 24-uursspecialist van Nederland (hij won zo’n beetje elk 24-uursevenement in Nederland minimaal één keer) prolongeerde zijn zege van vorig jaar. De Eindhovenaar hoefde daar minder kilometers voor af te leggen. Engelen (Monique Bikeshop) kon het zich permitteren om 4 uurtjes te slapen. Hij finishte na 392 kilometer uiteindelijk een ronde (8 kilometer) voor Wim van der Leij en twee rondes voor Sidaan Feiertag.

De “Le Mans-start van het Bikefestival Assen. As you can see heeft er zich veel volk verzameld op het festivalterrein. Foto: Bikefestival Assen

Bij de mannenteams ging in de 24-uursrace de zege naar het mountainbiketeam van Egbert Egberts. De ploeg bestaande uit Rick Goeree, Jeff Vermeulen, Tim Lemmers, Melvin Boskamp, Tijmen Eising en Niels Goeree pakte vroeg in de avond een voorsprong en gaf die vervolgens niet meer uit handen. Ze reden in totaal 600 kilometer. Tweede werd het team van Specialized Assen (584km) en derde De Noordbikers (568km). In de funklasse ging de overwinning met 560 kilometer naar Martijns MTB Team (Steenwijk), voor de Bushbikers (Sleen) en GEAN24hrs (Appelscha). Beste gemengde team was Team REBEL (536km).

Het team van Egbert Egberts, met gastrijder Tim Lemmers die een wheelie trekt, passeert als eerste de streep. Foto: Wim Lemmers

Het team van Egbert Egberts was ook succesvol in de 6-uurs individuele race, die werd gewonnen door Roelof van Gerner, voor Seine Zandbergen en Luco Posthumus. Zij reden, met nog drie anderen, allemal 17 rondes (136km). In de 6-uurscategorie was plek één bij de vrouwen-individueel voor Lianne Vredeveld. Bij de mannenteams was er na een mooie strijd een eerste plek VisscherHolland Cycling team (Thom Bonder, Anne-Mark van der Vlag en Olaf Noorbergen), voor Team Sportvoedingwebshop 1 (met onder andere John Vos)  en  MTB Wezep Sport. In de gemengde klasse was Kleijberg TWC Diever-Giant Dealerteam (met onder andere Monique Zeldenrust en Jan Weevers) de beste, bij de fun-mannen was de overwinning voor het tweede team van Sportvoedingwebshop, in de gemengde fun-categorie won GEAN.

Dat waren een hele rits winnaars. De volledige uitslagen van het Bikefestival in Assen zijn hier te bekijken. Bekijk hieronder een leuke reportage van het evenement.

Related posts

Becking: ‘De benen zijn in orde en dat geeft rust’

by Juul van Loon
9 jaar ago

Nederlanders doen het goed bij NRW-cup in Grafschaft

by Juul van Loon
10 jaar ago

Brentjens sluit Snow Epic af op plek zeven

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten