Terpstra: “Kon mijn benen geen pijn doen”

HAFJELL –  Ze beschikte voor haar gevoel over een paar goede benen, maar ze pijn doen, dat lukte Anne Terpstra zaterdagmiddag bij de WK mountainbike in Hafjell niet. “Alsof er ergens een beperking zat die dat voorkwam”, baalde de 23-jarige mountainbikester van Betch.nl-Superior, die achter medailewinnaressen Catherine Pendrel (Canada), Irina Kalentieva en Lea Davison (Verenigde Staten) als 41e over de streep kwam.

Terpstra had een goede start en reed rond plek 30, haar startpositie. “Maar ik kon gewoon niet in de verzuring blijven rijden”, vertelt ze over haar wedstrijd. “Een paar stukken op het parcours gingen elke ronde wel goed, maar de laatste lange klim bijvoorbeeld niet.”

Terpstra in het bosgedeelte van het WK-parcours. Foto: KNWU

Het hielp niet dat Terpstra in de vijfde ronde lek reed. “Het groepje waar ik mee aan het strijden was, was daardoor helaas te ver weg. In de laatste ronde kon ik niet niet meer voor die plekken vechten. Jammer, want ik had er toch nog een iets betere uitslag uit kunnen slepen.”

Het gevoel wat ze aan het WK overhoudt is dubbel. “Ik heb er alles uit gehaald wat erin zat, maar dat was lang niet zo veel was als ik had gehoopt.”

Related posts

Nieuwe kalender Jan van Arckel Wintercompetitie

by Juul van Loon
9 jaar ago

Gemengde gevoelens bij Worst en Kalvenhaar over eerste World Cup

by Juul van Loon
10 jaar ago

Derde editie Six4Semmy op 20 september

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten