Nederland treft 26 andere landen in Team Relay

HAFJELL – Bondscoach Tim Heemskerk zei het dinsdag al op Bikesight: “We hopen op een plek in de top 6 van de Team Relay”. Woensdagmiddag even na 17.00 uur weten we of dat gelukt is. Eén ding is zeker: het zal geen gemakkelijke opgave worden. In totaal 27 landen hebben zich ingeschreven voor het estafette-onderdeel, waar voor elk land in willekeurige volgorde een elite-man, elite-vrouw, belofte-man en junior-man een rondje over het XCO-parcours rijdt.

De afgelopen twee jaar was het podium op het WK exact hetzelfde: Italië, voor Frankrijk en Duitsland. Of de Italianen met Luca Braidot (elite-man), Moreno Pellizon (junior), Eva Lechner (elite-vrouw) en Andrea Righettini (belofte) nu ook de topfavoriet zijn, dat is maar de vraag. Frankrijk (Jordan Sarrou, Hugo Pigeon, Pauline Ferrand Prevot, Maxime Marrot), Duitsland (Julian Schelb, Luca Schwarzbauer, Sabine Spitz, Manuel Fumic) en ook Zwitserland (Andri Frischknecht, Filippo Colombo, Jolanda Neff, en Nino Schürter) lijken de betere papieren te hebben.

Nederland start met Rudi van Houts, Joris Nieuwenhuis, Anne Terpstra en Michiel van der Heijden met startnummer 15.  De race start om 16.00 uur en is te volgen via de live-timing van de UCI. De volledige startlijst en rennersvolgorde is hier te bekijken.

Related posts

Missen startopstelling kost De Nijs kostbare plaatsen

by Juul van Loon
9 jaar ago

Nu op Bikesight.nl: de (bijna) volledige kalender

by Juul van Loon
10 jaar ago

Van Houts maakt opmars ‘op de souplesse’

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten