Nederland verzamelt podiumplekken in Houffalize Marathon

HOUFFALIZE – Het duurde even voordat de organisatie de complete uitslagenlijst beschikbaar had, maar inmiddels kunnen we de balans opmaken van de Houffalize Mountainbikemarathon van afgelopen zondag. De zware, door de modder extra technische marathon was de vijfde wedstrijd in de SforZ Rose MTB Marathoncup en dat trok vanzelfsprekend veel Nederlandse deelnemers. Aan het eind van de dag stonden er flink wat landgenoten op het podium.

In het overall-klassement van de koningsafstand (120km) lukte het Bas Peters (Giant) om de derde plek voor de neus van Ramses Bekkenk (KMC) weg te kapen. Het verschil na meer dan 5,5 uur koers: 16 seconden. De winst ging naar de Duitser Pieter Hermann, die oppermachtig was en met zijn tijd van 5u en 21 minuten nummer twee Sören Nissen (Denemarken) zes minuten voorbleef. Op diezelfde afstand eindigden ook belofterenners Robbert de Nijs (MPL-Specialized) en Bart Classens (Sforz-Racingteam) in de top tien. De Nijs finishte kort achter Bekkenk en Peters als vijfde, Classens, die 100 kilometer solo reed, kwam meer dan 20 minuten daarachter als zevende over de streep.

Op de 100 kilometer was Gerben Mos (VisscherHolland) oppermachtig. Hij legde het parcours af in iets minder dan 4 uur en driekwartier en troefde daarmee zijn teamgenoot Thom Bonder (tweede) met meer dan tien minuten af.  Ook Bas Bloeming (Peerkes Biketeam) eindigde op deze afstand in de top tien. Hij werd negende.

Van der Stegen en Van den Bos op het podium in Houffalize. Foto: Jarfon Muyris

Lyan Rensen boekte op de 70 kilometer een overwinning bij de vrouwen, door Manon van Hees nipt voor te blijven. Bij de mannen eindigde op die afstand Nick van den Heuvel als vierde. Op de 50 kilometer kwamen twee coureurs van het KNWU Team MTB in de top drie over de streep, achter winnaar Oliver Brunière. Roel van der Stegen finishte als tweede, een paar seconden voor zijn teamgenoot Perry van den Bos. De twee werden wel eerste en tweede in hun categorie (junioren).

Alle uitslagen van de Houffamarathon zijn hier te bekijken. Een verslag van nummer vijf Robbert de Nijs is hier te lezen. De standen van de Sforz Rose MTB Marathoncup zijn nog niet bijgewerkt.

Related posts

Crocodile Trophy: indrukwekkende solo Benetseder

by Juul van Loon
10 jaar ago

Wichman enige mountainbiker op nominatielijst

by Juul van Loon
10 jaar ago

Dohmen in top 15 van 25e Grand Raid (video)

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten