Stefan Krol wint de Veldslag in zijn eigen woonplaats

NORG – Als er in je woonplaats een koers wordt gereden die de Veldslag om Norg heet, dan moet je bijna wel iets extra’s kunnen. En dat kon Stefan Krol afgelopen zaterdag. De pas 19-jarige mountainbiker van Team Egbert Egberts, woonachtig in Norg dus, kroonde zich de beste in de eerste editie van de 100 kilometer lange wedstrijd door het mooie Drentse landschap.

Krol, die redelijk achterin het 600 deelnemers tellende veld moest starten, werd net na de start door zijn teamgenoten Roelof van Gerner en Paul Timmer naar voren gereden. Uiteindelijk bleef hij alleen over met Stefan Vreugdenhil van Koga-KMC-Mitsubishi. In de slotfase kon Krol, die een tijd van 4 uur 6 minuten 22 seconden reed,  zijn naamgenoot op krap een halve minuut achterstand rijden. Achter het tweetal eindigde Dennis Koster als derde.

Vreugdenhil (op de beachracer) en Krol bij het ingaan van de laatste ronde. Foto: Veldslag om Norg

Op de zeventig kilometer was Yannick Runhart  (Giant-Dealerteams) de snelste. Hij finishte met zijn tijd van 2 uur 44 en 49 seconden net voor Arie de Jong en Arjan Smit. Alle uitslagen van de Veldslag om Norg zijn hier te bekijken.

Related posts

Sterke tweede deel levert Van Houts plek in top 20 op

by Juul van Loon
9 jaar ago

Organisatie BBC is ‘bordjesverwijderaar’ op het spoor

by Juul van Loon
9 jaar ago

Route Absa Cape Epic: 718 km, 14850 hm

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten