Wereldbeker Windham: het programma en de deelnemers

WINDHAM – Het is het tweede en laatste deel van het bezoek van het internationale mountainbike-circuit aan Noord-Amerika. Vanaf vrijdag wordt in Windham (New Hampshire, VS) de zesde manche van de UCI World Cup verreden. Daar staat hetzelfde Nederlandse clubje aan de start als afgelopen weekend in Mont-Sainte-Anne.

Dat betekent dat Jeroen van Eck nu wél een poging kan gaan wagen in de XCE. De mountainbiker van MPL-Specialized die vorige week per ongeluk de confirmation miste, is op vrijdag de enige Nederlander die in actie komt. Bikesight.nl heeft inmiddels vernomen dat hij zijn inschrijving heeft afgerond.

Op zondag staan vervolgens nog Rudi van Houts, Hans Becking (beide elite-heren), Michiel van der Heijden, Kjell van den Boogert en Van Eck (allen U23) en Britt van den Boogert en Annefleur Kalvenhaar (beiden belofte-vrouwen) aan de start van de cross-country-race. Voor Michiel van der Heijden is de race een vervolg op zijn poging om de leiderstrui in de wereldbeker afhandig te maken van de Fransman Jordan Sarrou. Het verschil is met nog twee races te gaan tien punten (de winnaar krijgt 20 punten meer dan de nummer twee).

 

Programma Wereldbeker XCO/XCE Windham (Nederlandse tijd)

Vrijdag 1 augustus

Zondag 3 augustus

Kalvenhaar tijdens haar koers in Mont-Sainte-Anne. Foto: Marius Maasewerd / EGO-Promotion / Focus XC

Related posts

Nu is Crienen eerder binnen dan Arts

by Juul van Loon
10 jaar ago

De Knegt: “We hebben volledige vrijheid bij MTB Trophy”

by Juul van Loon
10 jaar ago

Boon: ‘Puzzelstukjes vielen in elkaar, een geweldig gevoel’

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten