Becking na ‘rare’ wereldbekerrace: ‘Enorm afgezien’

MONT-SAINTE-ANNE – Een fantastische start waarin hij van de zestigste plek opschoof naar de top 35. Maar daarna was de koek op voor Hans Becking tijdens de wereldbekerwedstrijd in Mont-Sainte-Anne. De mountainbiker van Betch.nl-Superior, die zelf spreekt van een rare race, zakte steeds verder terug en werd een ronde voor het einde uit koers gehaald, liggend op de 63e positie.

“De laatste dagen heb ik door de vlucht en tijdsverschil een wat wisselend gevoel gehad”, begint de nummer drie van het Nederlands kampioenschap zijn verhaal. ” Op raceday voelde ik mij goed en ik startte ook prima. Maar na één ronde wist ik al dat ik vandaag geen topresultaat zou neerzetten. Elke ronde werd het moeilijker om te volgen en kwamen er renners voorbij.”

Becking had geen topdag in Mont-Sainte-Anne. Foto: Patrick Suttels

Aanklampen lukte Becking niet. “Ik probeerde het wel, maar zag enorm af. Eerlijk gezegd was ik blij dat ik geen zevende ronde meer hoefde te fietsen, want dat had me nog een paar plekken gekost waarschijnlijk. Ik baal wel enorm, maar een slechte dag hoort er ook bij. Nu goed herstellen en door naar Windham. Hopelijk rij ik daar wel een goede uitslag.”

Hij vat de race nog een keer voor hem zelf samen. “Nee, een slechte dag op een loodzwaar parcours is geen goede combinatie.”

Related posts

Pech voor Braam en Van Eck, leiderstrui Eyring

by Juul van Loon
9 jaar ago

Hulp nodig: enquête haalbaarheid Bikepark

by Juul van Loon
10 jaar ago

KNWU team MTB mist Berlicum vanwege fietsendiefstal

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten