Sudety Challenge: eindzege Turpijn, Weevers haalt podium

KUDOWA ZDROJ – Soms zit het mee, soms zit het tegen. Zo is het in het leven, maar ook in het mountainbiken. Verspeelde Jan Weevers een paar dagen geleden door een valpartij en bijbehorende materiaalpech een bijna zekere zege in het Masters 2-klassement van de Sudety Challenge, in de laatste etappe van vrijdag lukte het hem – mede door een slecht resultaat van nummer drie Pavel Michal – toch nog op de derde plek van het podium te eindigen.

De mountainbiker van Giant reed een ijzersterke laatste etappe (79 kilometer/2200 hm), die hij met zijn tijd van 4 uur en 3 minuten met ruime afstand won. Weevers reed zelfs de negende tijd overall en kwam zelfs nog redelijk dichtbij de tweede plek van Michael Schuster (4 minuten).

Bij de vrouwen consolideerde Laura Turpijn haar leidende positie in het klassement. In de laatste rit kwam ze opnieuw als eerste over de streep. In het eindklassement had de mountainbikester van SBJ-Biketeam uiteindelijk een voorsprong van 23 minuten op de Poolse Magdalena Halajczak. Monique Zeldenrust (Giant) eindigde op 50 minuten achterstand als derde in het klassement.

Beste Nederlandse elite-renner in de Poose meerdaagse was Gijs Derksen (Beebikes-Nutswerk) die een constante week bekroonde met een dertiende plek. Carlos Baltus werd een half uurtje achter Derksen negentiende. Het complete eindklassement van de Sudety Mountainbike Challenge is hier te bekijken.

Zeldenrust (links) en Turpijn voor de start van de derde etappe. Foto: Donata Szraucner

Related posts

Rood doet tot zijn schrik een ‘Hoogerlandje’

by Juul van Loon
10 jaar ago

Beemer krijgt geen nieuw contract bij MPL-Specialized

by Juul van Loon
9 jaar ago

Van Eck verdubbelt aantal UCI-punten in Denemarken

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten