Klein groepje Nederlanders start in Mont-Sainte-Anne (video)

MONT-SAINTE-ANNE – Het laat nog maar eens zien dat de budgetten niet groot zijn in de Nederlandse mountainbikewereld. Stonden er in de vorige wereldbeker in het Duitse Albstadt nog ruim twintig landgenoten aan de start, afgaande op de entries-list van de UCI zijn dat er komend weekeinde in het Canadese Mont-Sainte-Anne nog geen tien.

In totaal hebben hebben zeven Nederlanders, al dan niet op eigen kosten, de reis naar Canada gemaakt: Rudi van Houts en Hans Becking (beide elite-heren), Michiel van der Heijden, Jeroen van Eck en Kjell van den Boogert (belofte-mannen) en Annefleur Kalvenhaar en Britt van den Boogert (belofte-vrouwen). Van Eck staat als enige ook aan de start van de eliminator-race, waar het wereldbekerweekend vrijdag mee opent.

Van Eck tijdens een parcoursverkenning in Mont-Sainte-Anne. Foto: MPL-Specialized

Natuurlijk gaan onze landgenoten allemaal op zoek naar een topprestatie, maar het meeste staat er op het spel voor Michiel van der Heijden. Met nog drie wereldbekers op de rol – na Mont-Sainte-Anne volgen nog Windham (VS) en Méribel (Frankrijk) – maakt hij nog kans op winst in het onder 23-wereldbekerklassement. De coureur van Giant XC Pro , die dat klassement in 2012 won en in 2013 derde werd, staat nu 30 punten achter op de Fransman Yordan Sarrou. Winst in een wereldbeker levert 90 punten op, een tweede plek 70.

Het parcours dat de mountainbikers in Mont-Saint-Anne voorgeschoteld krijgen, is niet eenvoudig, afgaande op het filmpje dat Van Eck van het parcours maakte:

Programma Wereldbeker XCO/XCE Mont-Sainte-Anne (Nederlandse tijd)

Vrijdag 1 augustus

Zondag 3 augustus

Op zaterdag is er vanaf 20.15 uur ook nog de Downhill-finale te zien op Redbull.tv.

Related posts

De Nijs zet puntjes op de i voor start seizoen

by Juul van Loon
9 jaar ago

Hulp nodig: enquête haalbaarheid Bikepark

by Juul van Loon
10 jaar ago

WK: Van der Heijden via knappe opmars naar brons

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten