Boelen is bij Daags na de Tour zijn fotokaarten zo kwijt

BOXMEER – Normaal gesproken hoeft hij bij de start van een wedstrijd alleen zijn handtekening te zetten op het wedstrijdformulier. Maandag was Jeroen Boelen even onderdeel van het Nederlandse Tourcircus dat een dag na de finish op de Champs-Élysées neerstreek in de straten van Boxmeer en mocht hij zijn krabbel zetten op de kladblokken van vele jonge wielerfans. De mountainbiker van Superior-Brentjens, ook verdienstelijk wegrenner, maakte onderdeel uit van het startveld van Daags na de Tour, waaronder ook zestien coureurs uit de Ronde van Frankrijk.

“Ik kreeg net op de parkeerplaats de klep van mijn auto bijna niet open”, lachte de Brabander vlak voor de start van het drukbezochte wielercriterium. “Had, dacht ik, een flinke stapel fotokaarten van ons team meegenomen, maar die was ik zo kwijt.”

Boelen vlak voor de start in gesprek met andere deelnemers. Rechts, met een iet wat gekke bek, Bobbie Traksel.

Boelen finishte in de Boxmeerse profronde in het peloton. De wedstrijd werd gewonnen door Lars Boom, die Tom Dumoulin klopte in de sprint van de kopgroep. Rafal Majka, winnaar van de bolletjestrui, reed twee rondes voor het einde lek. “Er hangt altijd een mooie sfeer in Boxmeer. Leuk om oud-ploeggenoten en -collega’s te ontmoeten en in zo’n ambiance te fietsen”, genoot Boelen na afloop na.

Related posts

Liefst drie Olympiërs doen mee aan de Gulbergen24

by Juul van Loon
11 jaar ago

Jumps kosten Terpstra plek in halve finale

by Juul van Loon
10 jaar ago

Sudety Challenge: eindzege Turpijn, Weevers haalt podium

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten