Lange solo levert De Vries overwinning op

ASSEN – Vorig jaar moest hij de Nederlandse titelstrijd zijn meerdere erkennen in Jan Weevers. Dit seizoen laat Micha de Vries zien dat hij halverwege juli opnieuw een van de grootste kanshebbers op de titel bij de Masters 40+ is. De teammanager van Cube-Nutswerk won zondag in Assen. Eerder was de Hilversummer ook al de beste in onder andere Havelte en Nieuwkuijk.

De Vries reed op het parcours rond de Baggelhuizerplas meteen weg met Marcel Scheffer en Freddie van der Schoot. Na anderhalve ronde liet hij zijn vluchtmakkers, die uiteindelijk als tweede en derde over de streep kwamen, achter zich. “Ik had niet meteen in de gaten dat ik alleen weg zat” , zei De Vries.”Maar toen ik het in de gaten kreeg heb ik toch maar even extra doorgetrokken. Ik kreeg een gat van ongeveer 15 seconden, niet veel met nog zes rondes te gaan. Ik ben toch alleen doorgereden in mijn eigen tempo, en kwam uiteindelijk met een half minuutje voorsprong over de streep.”

De Vries solo op weg naar de zege. Foto: Wim Lemmers

Bij de Masters 30+ ging de zege naar Christian de Graaff, die Maikel Govaarts en Sjonnie de Vries voorbleef. Bij de amateurs was de overwinning voor Stefan van Bolhuis, Dennis Ebert en Yannick Runhart – dit seizoen vaste podiumklanten in die categorie – kwamen als tweede en derde over de streep. Beste junior was Marvin Bovendorp. Hij kwam binnen voor Bart Pennings en Per Wiggers. Jens Dekker toonde zich de beste van het grote veld bij de Nieuwelingen. In die categorie werd Marijn van Doorn tweede en Marc Bouwmeester derde.

Bij de Nieuwelingen-meisjes won Kiki van Asselt en bij de juniores Mijntje Minkema. Stukken over de wedstrijd bij de elite-mannen en -vrouwen zijn elders op Bikesight.nl te lezen. Alle uitslagen van de Baggelhuizerplas MTB wedstrijd staan op de website van de KNWU.

 

Related posts

WK: net geen top 15 voor Terpstra

by Juul van Loon
10 jaar ago

Klein groepje Nederlanders start in Mont-Sainte-Anne (video)

by Juul van Loon
9 jaar ago

Arts heerst op dit moment in Fietssportief.nl Cup

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten