Beemer en Van den Boogert sterk tussen de Zwitsers

GRÄNICHEN – Voor hem finishte zes sterke Zwitsers. En achter hem kwamen mannen als Emil Lindgren (negende), Michiel van der Heijden (tiende) en Kohei Yamamoto (elfde) over de streep. Conclusie: Frank Beemer reed zondag een zeer goede BMC-Cup in het Zwitserse Gränichen. Het leverde de coureur van MPL-Specialized een zevende plek op in een wedstrijd die werd gewonnen door Fabian Giger van het Nederlandse Giant XC Pro team.

“Het ging inderdaad goed vandaag”, zie Beemer. “Ik had een beter gevoel dan vorige week tijdens het EK (waar Beemer 35e werd, red.). Al weet ik niet of dat door mijn valpartij daar kwam kwam, of dat ik toen gewoon een mindere dag had. Vandaag ging het in ieder geval weer lekker.”

Bij de beloftes deed Beemers teamgenoot Kjell van den Boogert het nog een stapje beter: hij werd zesde, op 2,5 minuut achterstand van winnaar de Nieuw-Zeelandse winnaar Samuel Gaze. “Al bij de start zat ik er goed bij”, zei Van den Boogert. “Gaze, Andri Frischknecht gingen hard van start, en Gaze sloeg meteen een gat. Ik draaide als 6e het bos in, maar ik schoof al snel op. De tweede ronde reed ik met een groep in mijn wiel het gat dicht naar de Zwitser Frischknecht, die toen tweede reed.”

Van den Boogert jaagt in stijl over het Zwitserse parcours. Foto: Erik van den Boogert

Die inspanning moest Van den Boogert echter bekopen. ” Ik moest iets gas terug te nemen en kwam te rijden op positie zes en zeven, samen met Andrin Beeli (ook afkomstig uit Zwitserland).” Dat hield de mountainbiker uit Middelaar tot de laatste ronde vol, waarna hij zijn concurrent afschudde.

Bij de vrouwen eindigde Hielke Elferink op de veertiende plek, Britt van den Boogert werd in diezelfde race – die gewonnen werd door Giant-renster Jolanda Neff – negentiende. Bij de juniores finishte Marlo Koevoet op een tiende plek. De hele lijst met uitslagen van de BMC-Cup in Gränichen is hier te downloaden.

Related posts

In Bilstein is er maar een beter dan Bekkenk

by Juul van Loon
9 jaar ago

Bondscoach geeft renners langer de tijd voor WK-kwalificatie

by Juul van Loon
9 jaar ago

Rood onder zware omstandigheden vijfde in Langkawi

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten