Nederlanders verbeteren zich flink in Albstadt

ALBSTADT – De Nederlandse elite-coureurs die zondag in actie kwamen tijdens de wereldbeker in Albstadt hebben zich over het algemeen flink verbeterd ten opzichte van de eerste Europese World Cup, vorige week in Nove Mesto. Rudi van Houts (Multivan-Merida) en MPL-Specialized-mountainbiker Frank Beemer (vorige week 44e en 48e), werden nu 22e (Van Houts) en 34e (Beemer). Ook Hans Becking (Betch.nl-Superior) eindigde een stuk hoger dan in Tsjechië: 55e, ten opzichte van 78e vorige week. De race werd gewonnen door de Fransman Julien Absalon, die op het podium werd vergezeld door Nino Schurter en Stephane Tempier.

Ook Anne Terpstra liet een sterkere eindklassering noteren. De mountainbikester van Betch.nl-Superior, die vrijdag verraste met een finaleplaats in de eliminator, eindigde in de cross-countrywedstrijd op de 24e plaats, terwijl ze in Nove Mesto nog 43e werd. Hielke Elferink, vorige week buiten de top 70, werd nu 53e, maar was daar nog niet helemaal tevreden mee. “Ik kon niet herstellen van mijn te snelle start. Ik kan veel beter”, liet ze op social media weten.

Wie het niet beter deed, maar dat kon ook niet, was Michiel van der Heijden. De Nederlands kampioen leverde echter wel weer een fantastische prestatie in de belofte-categorie. Na zijn zege van vorige week in Nove Mesto, werd de Brabander nu tweede, krap een half minuutje achter de Fransman  die hij vorige week nog van de zege hield: Jordan Sarrou. In dezelfde categorie klom Robbert de Nijs na een moeizame start op naar de 25e positie, drie posities beter dan in de vorige wereldbeker. Thijs Zuurbier werd 29e, Kjell van den Boogert 64e, Gosse van der Meer 99e en Roy Beukers 116e.  Lehvi Braam haalde de streep niet.

De uitslagen van de wereldbeker in Albstadt zijn hier te bekijken. Morgen en overmorgen leest u op Bikesight.nl meer over de prestaties van de bovengenoemde Nederlanders.

Related posts

Ebert pakt onverwacht zege in eerste race bij amateurs

by Juul van Loon
9 jaar ago

Becking wordt in Israël achtervolgd door pechduivel

by Juul van Loon
9 jaar ago

Becking/Novak maakt Brasil Ride spannend met succesvolle aanval

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten